Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bunătăţile de Crăciun: Cum evităm problemele after-party

Publicat

Tentaţia bunătăţilor din preajma Sărbătorilor este mare, însă, pentru a ne proteja organismul, trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi ale specialiştilor în nutriţie. Medicii spun că problemele de natură digestivă, pe lângă cele de greutate, cauzate de excesul alimentar în perioada Sărbătorilor ne pot afecta sănătatea pe termen lung, de aceea este indicat să mâncăm cumpătat.

Aşadar, puteţi mânca din toate bunătăţile tradiţionale, însă nimic în exces. În rest, de Sărbători se recomandă un aport suficient de lichide, puţin sau chiar deloc alcool, mişcare şi odihnă.

Mici sfaturi pentru a evita probleme de sănătate

• Din lipsa timpului, multe familii aleg să pună pe masa de sărbători dulciuri din comerţ, cu mulţi aditivi alimentari şi cu un aport caloric considerabil. Reduceţi consumul de astfel de alimente. Este foarte bine dacă aveţi prăjituri făcute în casă.
• Consumul de alcool exagerat nu este indicat, în nici un context.
• Un alt pericol pentru organism, de sărbători este reprezentat de alimentele foarte concentrate chimic, alimentele conservate sau alimentele foarte procesate. Echilibraţi mesele şi cu mâncare vegetală şi cât mai naturală.
• Să nu vă lipsească de pe masă citricele, pentru că vă ajută la digestie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax