Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Călin Potor propune obligaţia constituţională de cunoaştere a limbii române pentru toţi cetăţenii

Publicat

Deputatul PNL Alba, Călin Potor, este de părere că se impune tot mai mult propunerea de modificare a articolului 13 din Constituţia României, în sensul obligativităţii cunoaşterii limbii române de către toţi cetăţenii ţării.

„Este un act firesc, fără conotaţii politice, dar mai ales un semn de normalitate de care avem nevoie, pentru viitor. Până acum, Constituţia României nu obliga cetăţenii români să cunoască limba română, motiv pentru care, cel puţin în judeţele cu populaţie majoritar maghiară, românii s-au simţit profund discriminaţi, confruntându-se cu reale probleme de comunicare”, a precizat deputatul, într-o declaraţie politică.

Potor consideră că, în contextul circulaţiei forţei de muncă, unui tânăr de naţionalitate maghiară care nu stăpâneşte la un nivel satisfăcător limba română i-ar fi teribil de greu să supravieţuiască în alte zone decât cele în care cetăţenii de etnie maghiară sunt în majoritate.

„Practic, clasa politică trebuie să vină în sprijinul copiilor cu părinţi inconştienţi, care hotărăsc în numele acestora izolarea şi îngrădirea zonei în care vor să trăiască. Aşadar, nu se poate discuta nici de populism, nici de xenofobie, nici de ură politică faţă de UDMR”, a spus politicianul din Alba.

Totodată, liberalul a menţionat că există foarte multe state membre ale Uniunii Europene care se luptă din răsputeri să-şi promoveze limba pe o scară cât mai largă din punct de vedere geografic, iar România nu trebuie să facă excepţie de la aceste demersuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    miercuri, 15.12.2010 at 19:41

    Ar fi un test de vointa. Revenirea la NORMALITATE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax