Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Sebeș. Unde va fi amplasat și ce tipuri de deșeuri vor putea preda cetățenii

Publicat

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Sebeș. Cetățenii din municipiul Sebeș vor putea scăpa mai ușor de mai multe tipuri de deșeuri, în cadrul unui centru ce urmează să fie construit la ieșirea din municipiu spre Daia Română.

De la anvelope, vopsele, textile sau baterii, la mobilă, electrocasnice, deșeuri din construcții sau chiar cadavre de animale mici de casă, toate acestea vor putea fi aduse la un centru special de colectare care urmează să fie construit pe un teren de 2.419 mp.

Primăria Sebeș a lansat pe 27 iunie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Înființare centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Sebeș”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 2.009.316,85 de lei, fără TVA. 

Centrul de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deşeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deşeuri reciclabile şi biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deşeuri — deşeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deșeuri din construcții şi demolări.

Surafața terenului aferentă centrului de colectare este de 2.419,2 mp.

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Sebeș

Pe teren se vor realiza următoarele lucrări:

  • platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deseuri și circulația autoturismelor cetatenilor care aduc deșeuri, respective a camioanelor (captractor) care aduc/ridică containerele.
  • platformă pentru amplasarea containerelor de tip baracă;
  • canalizare pentru colectarea apelor pluviale;
  • zonă verde cu gazon şi plantație perimetrală de protecție în suprafaţă de 484 mp, în zona de platformă CAV;
  • copertină cu învelitoare din tablă trapezoidală zincată pe structură metalică pentru protecția containerelor deschise;
  • împrejmuire a amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oţel, cu poartă de acces culisantă — acţionare manuală;
  • în zona de acces principal se va monta un cântar carosabil pentru camioane (cap-tractor).

Pe lângă lucrările de amenajare descrise mai sus, platforma va fi prevăzută cu următoarele, respective containere de tip baraca gata echipate ce vor fi branșate la rețele, containere de tip baracă gata echipate ce vor fi bransate la retele, containere de colectare deșeuri diverse (casnice, de la hârtie, plastic, metal, lemn, moloz, deșeuri de curte/gradina, etc), press -containere de tip ab-roll, astfel:

  • Container de tip baraca pentru administrație -supraveghere, prevăzut cu un mic deposit de scule și două grupuri sanitare, unul pentru angajatul platformei, altul pentru cetățenii care aduc deșeuri (grupul sanitar pentru cetățeni va avea deschidere din afara containerului)
  • Container tip baracă, frigorific, pentru cadavre de animale mici de casă (pisici, câini, păsări)
  • Un container de tip baracă pentru colectarea de deșeuri periculoase (vopsele, bidoane de vopsele sau diluanți, medicamente expirate, baterii)
  • Trei containere prevazute cu presa pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton, plastic respectiv textile
  • Trei containere închise și acoperite walk-in, pentru colectarea deșeurilor electrice/electronice, acelor de uz casnic (electrice mari-frigidere, televizoare, etc.) și a celor de mobilier din lemn.
  • Două containere de tip SKIP deschise pentru deșeuri de sticlă — geam/respective sticle/borcane/recipiente
  • Trei containere deschise, înalte, de tip ab-roll pentru anvelope, deșeuri metalice, deșeuri de curte/grădină (crengi, frunze, etc)
  • Trei containere deschise, joase, de tip ab-roll pentru deșeuri din construcții, moloz
  • Două scări mobile metalice (oțel zincat) pentru descărcarea deșeurilor în containerele deschise înalte
  • Stâlpi de iluminat și cameră supraveghere (8 bucăți)
  • Separator de hidrocarburi pentru toată platforma carosabilă și bazin de retenție ape pluviale
  • Fosă vidanjabilă pentru grupurile sanitare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax