Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae

Publicat

sfantul

În fiecare an, la 6 decembrie, Biserica Ortodoxă îl pomeneşte pe Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul din Mira Lichiei, o cetate cuprinsă în teritoriul Turciei sudice de astăzi. A trăit în secolul al IV-lea şi s-a dovedit a fi, încă din timpul vieţii, făcător de minuni, care au continuat şi se continuă până în zilele noastre.

Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, al marinarilor, al brutarilor, dar şi al fetelor fără zestre. Dintre minunile Sfântului, cea mai cunoscută este povestea fiicelor unui om bogat care îşi pierduse averea. Sf. Nicolae a venit, într-o noapte, şi le-a aruncat fetelor pe fereastră trei pungi de aur, pe care să îi aibă drept zestre şi să se poată căsători.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. Idei de URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc onomastica

Alte minuni săvârşite de Sf. Nicolae sunt învierea celor trei copii omorâţi de un hangiu, salvarea de la naufragiu a unor corăbii şi multe altele.

O parte din moaştele Sfântului Nicolae sunt depuse la la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti, ctitorie a Sf. Constantin Brâncoveanu.

Peste 811.000 de români îşi aniversează onomastica, de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax