Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum ne decorăm casa de CRĂCIUN cu un buget restrâns și într-un spațiu mic. Idei de efect

Publicat

moodboard-Christmas-2-1024x512Cele mai frumoase sărbători ne fac mai veseli, mai ales dacă le întâmpinăm așa cum se cuvine, cu un brad împodobit, cadouri și în compania celor dragi. Pentru a simți și mai intens zilele de Crăciun este foarte important să ne decorăm locuința așa cum ne place.

Cu foarte puțini bani și cu multă imaginație puteți realiza decorațiuni interesante. 

Vă prezentăm câteva idei pe care să le puneți în practică sau care să vă inspire:

Pereții – sunt zone pe care le puteți decora în mai multe moduri. Spre exemplu, o idee originală este să folosiți coronițe împletite din crengi de viță de vie și să adăugați ornamente de accent: panglici sidefate, fructe de pădure uscate, păsări artificiale sau bentițe. Un alt mod de a decora pereții este să agățați panglici lungi pe care să atârnați diverse elemente, precum litere volumetrice (ex. să conțină urări de Crăciun), ramuri de brad sau globuri decorative.

fa5bd588ddc5c551f4e72c0ca9343b6bPom de Crăciun artificial. În caz că nu aveți suficient spațiu pentru un brad mare sau nu doriți să vă luați unul, atunci soluția ar fi să folosiți câteva ramuri de brad sau alt conifer și să le atârnați cu un cârlig de un perete/ suport. Apoi să-l ornați cu decorațiuni de Crăciun.

Spaţiile verticale. Dacă spațiul în casă este limitat, dar totuși ați dori să aveți o atmosfera de sărbătoare, atunci folosiți decorațiunile de Crăciun pe care le aveți, agățându-le în locuri la care poate nu v-ați fi gândit – candelabre, ferestre sau spațiul deasupra ușilor. Aceste mici detalii pot adăuga puțină strălucire și eleganţă în casa dvs.

Colțurile. Colțurile ascunse, rafturile sau bibliotecile – sunt locuri minunate pentru decor de sărbătoare. Dacă nu aveți loc de un brad mare în casă, atunci puteți cumpăra un brăduţ mic pe care să-l ornamentați cu decorațiuni minimaliste.

Coronițe de brad, ca decor. Și coronițele mici ornate cu panglici vor arăta foarte bine dacă le poziționati pe rafturi sau le agățați de mobiliermoodboard-Christmas-1-1024x512.

 

Aspect festiv și pentru scaune. Și un simplu scaun poate face parte din decor. Decorați-l cu diferite cuții ambalate colorat, pentru a reaminti locul de sub brad unde se pun cadourile.

Ornamente miniaturale. Globulețele de brad sunt perfecte pentru decorarea spațiilor mici sau a mesei de Crăciun. Lipiți globurile de un suport de plastic sau sticlă. Scoațeti elementul de agățare și în orificiul existent puteți introduce flori mici și fructe de pădure sau crenguțe mici de brad. Puteți face compoziții nelimitate cu aceste globuri pe care le puteți poziționa pe rafturi sau pe centrul mesei.ornament-craciun-fereastra-ghirlanda-stelute-din-turta-dulce

Culori contrastante. Folosiți brazi artificiali cu crengi rare (de preferat culoarea albă sau argintie). Decorați-i cu bile/globulețe roșii pentru a crea un contrast puternic, dar original. Bradul îl puteți pune într-o cutie, înfășurată cu un textil și să completați cutia cu bile perlate.

Geamul de la bucătărie. Ferestrele pot fi ornate cu fulgi decupaţi din hârtie sau stickere, iar ramurile de brad agățate de geam vor integra atmosfera de Crăciun.

Pervazul ca loc de decor. Simplitatea accesoriilor în spații mici este baza decorului. Lumânări albe pe o tavă argintie vor adăuga pervazului ferestrei o elegenață unică. Iar doi molizi pitici, înfășuraţi la bază cu pânza de sac, vor crea un pic de culoare acestui peisaj de iarnă.

 

christmas-candles-decor-554x735Tablouri – suporturi decorative. În condiţiile în care casa dvs deja conține multe tablouri, oferiți-le un aspect festiv prin agățarea unor crenguțe mici de brad sau alte conifere.

Atmosferă magică de sătuc traditional. Căsuțe – suveniruri sau cutii în formă de case se potrivesc de minune pentru a crea decorul unui sat mic. Pomii de Crăciun se pot face din conuri de hârtie pentru ambalaj. Așezaţi această compoziție – machetă pe o tavă argintie pe o comodă sau masă.

VEZI: MESAJE de CRĂCIUN 2016. Urări de Sărbători pentru cei dragi. 150 de Mesaje de Crăciun. SMS pentru rude, colegi, șefi sau prieteni

sursa: creativ-interior.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax