Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Tribunalul Alba: Medicul Ionel Mucea revine pe funcţia de şef secţie la Spitalul din Alba Iulia. Va primi 20.000 de lei, daune morale

Publicat

spital alba Medicul Ionel Mucea, care şi-a pierdut funcţia de şef secţie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia ar urma să-şi recupereze acest post şi să primească daune morale în valoare de 20.000 de lei de la unitatea medicală. Decizia aparţine Tribunalului Alba, însă poate fi contestată la Curtea de Apel.

Medicul a fost demis din funcţie în iulie 2016. Decizia a fost luată după ce doctorul a fost implicat într-un conflict cu aparţinătorul unei bolnave internate în secţie.

Medicul Aurel Crişan, în calitate de preşedinte al Consiliului de Etică, a făcut următoarea precizare pentru Alba24: “Consiliul de Etică nu a făcut recomandări privind decizia de sancţionare a medicului Ionel Mucea. Doar a constatat, fiind organism consultativ, existenţa unui incident etic, fapt adeverit de instanţa de judecată”.

„După 13 ani de când am această funcţie (n.r. – şef secţie ATI), managerul spitalului mi-a spus că nu sunt în stare să conduc secţia. Luni mi s-a pus în braţe decizia, emisă în baza unui articol din contractul încheiat cu spitalul, în 2014, referitor la neîndeplinirea unor indicatori şi cheltuieli. Sunt obligat să contest decizia în contencios administrativ. Am aproape 40 de ani experienţă de medic şi mai am 2-3 ani până la pensie. Am condus o secţie grea din spital şi am dat concurs pentru post, de fiecare dată când a cerut regulamentul. Aş fi acceptat o mustrare sau chiar o sancţiune cu diminuarea veniturilor, dar nu o decizie luată în acest fel”, a declarat medicul Ionel Mucea, pentru Alba24, la momentul demiterii sale din funcţie.

VEZI: Scandalul revocării din funcţie a şefului ATI de la Spitalul Judeţean Alba. Cum a ajuns o decizie administrativă motiv de dispute

Managerul spitalului spunea, la momentul respectiv, că schimbul de replici între medic și aparținător au început în urma unui consult suplimentar pe care l-a solicitat aparținătorul și despre care se pare că dr. Ionel Mucea nu și-a dat acordul, iar de aici un adevărat scandal.

„Totul a pornit de la o reclamație depusă de un aparținător. A fost depusă această reclamație pentru că niște altercații care au avut loc între șeful de secție ATI și aparținătorul persoanei au depășit orice limită a bunului simț și a unui limbaj care poate fi folosit într-o instituție publică și mai ales o instituție care are ca principal obiectiv îngrijirea pacientului și a aparținătorului. Așa cer procedurile, am trimis acea reclamație Consiliului de Etică şi acesta a făcut investigațiile corespunzătoare, toate pe care le-a crezut de cuviință, asta însemnând audierea tuturor părților și a martorilor. A decis printr-un aviz de etică, așa cum spune legea, că a avut loc un incident etic și că îmi recomandă să iau măsuri pentru acest incident”, declara managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă.

Vezi şi VIDEO: Firul scandalului legat de demiterea din funcţie a medicului Ionel Mucea

Minuta deciziei de la Tribunalul Alba din 21 noiembrie: Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul Mucea Ionel Alexandru împotriva deciziei nr. 237/23.06.2016 emisă de intimatul S. J. U. Alba Iulia, şi în consecinţă : Anulează Decizia nr. 237/2016 emisă de intimatul S.J.U. Alba Iulia la data de 23.06.2016. Dispune reintegrarea contestatorului în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei anulate. Obligă intimatul S.J.U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului Mucea Ionel Alexandru a drepturilor salariale de care ar fi beneficiat contestatorul, de la data de 23.06.2016 până la data reintegrării efective. Obligă intimatul S.J. U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă intimatul S.J.U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului, a sumei de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge capătul de cerere privind constatarea nulităţii absolute, respectiv anularea Avizului Etic nr. 24/14.06.2016. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Alba. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21 Noiembrie 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. eu

    joi, 24.11.2016 at 22:21

    De ce nu dati numele si functia apartinatorului? Sa stim si noi cu cine s-a razboit dl.doctor. Probabil ( sigur), un PNL-PDL.

  2. Noi

    vineri, 25.11.2016 at 11:24

    Cine plateste acesti bani?Si din ce fonduri?Spitalul daca ii plateste, trebuie sa se indrepte impotriva persoanelor care au gresit in acest caz. Existra eroare umana 100% in acest caz.Asteptam cu interes rezaolvarea problemelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax