Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Clement Negruț: „Proiectele de infrastructură din Alba, afectate de tăierea fondurilor de la Guvern”

Publicat

Lucrările majore din infrastructura județului Alba sunt afectate serios de tăierea fondurilor, după rectificarea bugetară efectuată de Guvernul Ponta. Lucrările de modernizare a tronsonului de cale ferată Coșlariu – Simeria au fost oprite, iar cele de construcție a autostrăzii Deva – Orăștie au fost încetinite. Aceasta este declarația deputatului PDL Clement Negruț, prezent joi în conferință de presă la sediul partidului. Acesta susține că motivul rectificării ar fi faptul că județul Alba a votat „democrat” la alegerile locale.

Tăierea fondurilor alocate pe anul 2012 pentru proiectele de infrastructură ale județului Alba au dus la oprirea lucrărilor la tronsonul de cale ferată Coșlariu – Simeria și la încetinirea lucrărilor de la autostrada Deva – Orăștie. Potrivit deputatului Clement Negruț, în urma rectificărilor bugetare, din cei 310.145.000 lei alocați inițial prin lege, Guvernul a tăiat 113.500.000 lei din fondurile alocate pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Coșlariu – Simeria și peste 99.000.000 lei din bugetul pentru autostradă. Lipsa acestor bani a încetinit și lucrările din zona orașului Sebeș, unde pe 1 septembrie trebuia să înceapă construcția podului peste autostradă.

„Județul Alba este afectat puternic de acțiunea iresponsabilă a Guvernului de a reduce drastic valoarea fondurilor alocate, prin rectificarea bugetară făcută. Amintesc doar două dintre lucrările majore în infrastructură din județul nostru. Una este modernizarea tronsonului de cale ferată Coșlariu – Simeria, de unde a fost tăiată, printr-o singură lovitură de condei, suma de 113.500.000 lei. Erau prevăzute lucrări de dublare a liniilor, modernizare a gărilor, a haltelor de pe acest tronson de cale ferată. Cealaltă investiție afectată este cea a construcției autostrăzii Deva – Sibiu, care conține 4 tronsoane, dintre care 2 traversează județul nostru; pe teritoriul județului nostru, autostrada intră la Șibot și se oprește la Cunța. Pentru varianta Deva – Orăștie, Guvernul a intervenit și a tăiat peste 99 milioane lei. Sigur, se poate spune că nu este o problemă pentru noi, însă dați-mi voie să cred că și tronsonul care are atât de mare importanță pentru municipiul Sebeș va fi afectat din punct de vedere financiar. Neoficial, se poate spune că se observă o încetinire a lucrărilor. De exemplu, construcția podului de traversare a autostrăzii era anunțată să înceapă pe 1 septembrie, lucrarea încă nu a demarat, iar vina nu îi aparține constructorului, ci Guvernului iresponsabil, care nu înțelege că oprirea finanțărilor pentru investițiile majore dintr-o țară nu duce decât la un blocaj economio-social”, a declarat Clement Negruț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Comsa Ioan

    joi, 27.09.2012 at 15:53

    Si ce propuneti d-nule Clemente Negrut ?
    Sa nu va mai votam ?

  2. nice

    joi, 27.09.2012 at 18:00

    se pregatesc de campanii electorale prin ziare si alte medii online, inrtebarea e cine ii mai voteaza pe mincinosii 🙂

  3. anti PDL

    joi, 27.09.2012 at 23:43

    D-le Clement, tronsonul Coslariu-Simeria e dublat de Ceausescu din 1982, asa k e vorba de o triplare a caii?
    Nu vorbii fara sa stii doar mereu ce auzi de la altii
    Nu te da ce nu poti sa fii………
    Puya Dixit

  4. Pingback: (VIDEO) Deputatul liberal Teodor Atanasiu: „Nu sunt probleme cu finanțarea lucrărilor la autostradă” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax