Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deschiderea celor două centre de permanență pentru bolnavi în Alba Iulia, amânată pentru luna septembrie

Publicat

Deschiderea celor două centre de permanență în Alba Iulia destinate pacienților cu afecțiuni tratabile de către medicii de familie a fost amânată pentru luna septembrie din cauza lipsei de finanțare de la Ministerul Sănătății. Directorul DSP Alba, Horia Timiș asigură însă că, aceste centre vor deveni o realitate în municipiul nostru și că este doar o chestiune de timp.

Deși era programat să fie inaugurate în luna august, centrele de permanență destinate bolnavilor vor fi deschise cel mai probabil la începutul lunii septembrie. Horia Timiș a explicat că, singura problemă în acest moment este lipsa finanțării pentru acoperirea costurilor de personal dar că, Ministerul Sănătății asigură că această situație va fi soluționată în următoarele două săptămâni.

Conducerea DSP Alba susține că a fost rezolvată deja problema spațiilor unde vor fi amplasate aceste centre precum și pregătirea medicilor de familie.  Unul dintre acestea va fi deschis la parterul Policlinicii situate pe strada Mușețelului din Alba Iula iar cel de-al doilea centru va fi amenajat cel mai probabil în zona Ampoi din centrul municipiului.

Centrele de permanenţă sunt unităţi sanitare care funcţionează în afara programului normal de lucru al cabinetelor medicale individuale, deservite de medici de familie şi care asigură continuitatea asistenţei medicale primare, pentru pacienții cu probleme de sănătate ușoare.

În prezent, în judeţul Alba există patru centre de permanenţă la Ocna Mureş, Zlatna, Baia de Arieş şi zona Munţilor Apuseni. La începutul anului 2012, DSP Alba anunța că intenționează să mai deschidă încă patru centre de permanenţă: două în Alba Iulia, unul în zona oraşului Sebeş şi unul în zona oraşului Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax