Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dune de zăpadă de 1,5 metri pe DJ 107 Rîmeţ-Ponor. Restricţii de circulaţie pe drumurile de munte din Alba

Publicat

Ninsorile abundente şi viscolul care au cuprins, miercuri, judeţul Alba dau de furcă participanţilor la trafic. Primarii mai multor comune din Munţii Apuseni îi atenţionează pe cei care pornesc la drum să îşi echipeze maşinile cu lanţuri antiderapante şi să fie pregătiţi, deoarece pe drumurile de munte, din cauza stratului gros de zăpadă, sunt impuse restricţii de circulaţie. Cu o astfel de situaţie se confruntă şi şoferii care au ajuns pe DJ 107 Rîmeţ-Ponor.

Zăpada viscolită a favorizat formarea unui strat considerabil de zăpadă, iar, încă de la primele ore ale dimineţii, echipaje de la Drumuri Locale au fost solicitate să intervină. Situaţia s-a acutizat miercuri după-amiază, când, din cauza intensificării vântului şi a ninsorii, deplasarea maşinilor pe acest tronson de drum a fost afectată.

Potrivit ISU Alba, echipajele intervin în continuare pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Primarul comunei Rîmeţ, Dan Aurel ne-a explicat că există zone unde din cauza ninsorii viscolite s-au format dune de zăpadă ce măsoară şi 1 metru şi jumătate. „Nu recomand nici unui conducător de maşină mică sau autobuz să se angajeze pe această rută. Singurele maşini care pot circula în siguranţă cu cele 4×4, dotate cu lanţuri antiderapante”.

Iarna creează în continuare probleme şi locuitorilor satului Sfoartea din Munţii Apuseni. Circulaţia pe  DJ750 Gârda-Gheţar rămâne în continuare blocată, aşa că oamenii se deplasează cu săniile trase de cai. Proprietarii celor 20 de gospodării din Sfoartea sunt însă obişnuiţi cu această situaţie. În fiecare an, după ce încep ninsorile, aceştia riscă să rămână izolaţi, deoarece deplasarea autovehiculelor în zonă devine imposibilă. Miercuri, buldoexcavatoarele care acţionau pentru curăţarea zăpezii nu au mai făcut faţă, astfel că la faţa locului s-a intervenit cu utilaje cu freză. Reamintim că, marţi, drumul judeţean care face legătura între Gârda şi Sfoartea  a fost acoperit de o avalanşă de zăpadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax