Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii români pot face un an de liceu în SUA. Burse gratuite, cu înscrieri până în 16 octombrie. Condiţii

elevi

Publicat

elevi liceu1 Elevii de liceu români au acces, din acest an, la un program de burse în SUA, prin care pot învăţa şi locui gratuit, timp de un an, pe continentul american. Înscrierile în programul FLEX se fac până în 16 octombrie.

The Future Leaders Exchange (FLEX) este un program de schimb de experienţă şi se adesrează elevilor de liceu din Estonia, Latvia, Lituania, Polonia şi România.

A fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 şi până acum peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia şi Asia Centrală au beneficiat de burse anuale în SUA. Scopul programului este de a intermedia schimb de experienţă între tineri, astfel încât americanii să afle mai multe despre ţările din care provin bursierii şi tinerii din aceste ţări să cunoasă detalii despre Statele Unite.

În perioada 2016-2017, aproximativ 800 de liceeni vor studia în SUA prin acest program. Fiecare elev care va fi selectat va locui timp de un an într-o familia din SUA şi va învăţa la un liceu de aici.

Programul este finanţat de Guvernul American şi administrat de Biroul de Afaceri Educaţionale şi Culturale din cadrul Departamentului de Stat.

Din România, pot aplica elevi din clasele IX-XI care îndeplinesc anumite condiţii, printre care sp fi studiat engleza şi să cunoască această limbă, să corespundă condiţiilor de viză US şi să aibă anumite performanţe şcolare.

Nu vor fi selecţionaţi cei care au locuit deja în SUA pentru trei luni în ultimii cinci an sau dacă unul dintre membrii familiei, cel puţin, a aplicat pentru a emigra în America.

Candidaţii vor trebui să aplice online, până în 16 octombrie, iar comisiile vor analiza cererile şi vor stabili lista semifinaliştilor pe parcursul lunii noiembrie. Semifinaliştii vor primi o aplicaţie mai complexă spre completare, vor susţine un test de limba engleză, vor trebui să redacteze un eseu şi vor fi intervievaţi personal de reprezentanţii programului.

AICI, mai multe detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax