Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Fostele grajduri şi ateliere ale Secţiei de Neurologie şi Psihiatrie din Alba Iulia vor fi distruse

Publicat

Mai multe imobile au fost trecute din administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba în proprietatea Consiliului Judeţean, pentru demolare. Este vorba despre câteva grajduri şi ateliere situate în curtea Secţiei de Neurologie şi Psihiatrie din Alba Iulia, care sunt nefolosite de zeci de ani. Acestea trebuiau să fie întreţinute până acum cu fonduri de la stat, însă, cum banii nu au fost niciodată suficienţi, starea acestora s-a degradat. Acum a venit rândul administraţiei judeţene să facă ordine în curţile instituţiei sanitare, după ce a preluat-o din administrarea statului, în vara acestui an.

Între anii 1965-1989, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a primit pentru folosinţă o serie de clădiri situate pe strada Unirii, locul în care-şi are sediul Secţia de Neurologie şi Psihiatrie. De-a lungul timpului, mai multe anexe gospodăreşti – grajduri pentru cai şi boi, un coteţ pentru porci, două garaje auto, câteva ateliere şi gardurile împrejmuitoare – de pe lângă instituţia sanitară au rămas de izbelişte. Deoarece nu mai au nici o funcţionalitate, iar reabilitarea lor nu se mai justifică, ţinând cont de starea de degradare avansată, aspect şi poziţionare, administraţia judeţeană a preluat aceste imobile, pentru a le distruge.

S-au inclus în listă şi împrejmuirile, care, din cauza aspectului acestora, afectează peisajul ambiental, mai ales cele situate în vecinătatea şanţului Cetăţii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax