Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat vineri în dosarul de trafic de influenţă al fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban. Acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, Adrian Dan Rus a primit pedeapsa de 5 ani închisoare, Ioan Marian Mihăilă, 3 ani închisoare cu suspendare, Mihaela Ramona Şerban – 3 ani închisoare cu suspendare.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 10 zile de la comunicare. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa albaiuliană a hotărât condamnarea inculpatului Nicolae Cătălin Şerban la 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia, se aplică pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare cu executare. De asemenea, interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei şi 3 ani după executarea pedepsei principale, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori după prescripţia executării pedepse, exercitarea următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Adrian Dan Rus a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia, se aplică pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare cu executare. Se interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei, exercitarea următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Ioan Marian Mihăilă a primit pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de cumpărare de influenţă şi 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Se aplică pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Instanţa a stabilit un termen de încercare de 5 ani pe durata căruia inculpatul trebuie sa se supună următoarelor masuri de supraveghere: să se prezinte la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea sa sau la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor de pe lângă Tribunalul Caraş Severin; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum si întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Mihaela Ramona Şerban a fost condamnată la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de trafic de influenţă şi a fost achitată pentru infracţiunea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Instanţa a stabilit un termen de încercare de 5 ani.

Citeşte aici despre sentinţa din dosarul disjuns din această cauză, pentru directorul „Moldomin”, Iacob Chişărău.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax