Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poliţişti din Alba, în vizită la elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 din Sebeş. Despre comportamentul preventiv şi situaţii de risc, inclusiv în mediul online

Publicat

DSCN6677Peste 150 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 2 din municipiul Sebeş au participat la întâlniri cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea antivictimală şi antiinfracţională.

Miercuri, 30 martie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au fost prezenţi în mijlocul elevilor de gimnaziu de la Şcoala nr. 2 din municipiul Sebeş unde au susţinut sesiuni de informare menite a-i determina să adopte un comportament preventiv, noninfracţional.

La întâlniri au participat peste 150 de elevi ai claselor a V-a, a VII-a şi a VIII-a, temele abordate fiind adaptate categoriilor de vârstă.

Acestea au vizat prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ, modalitățile de sesizare şi intervenţie în cazul abuzurilor din mediul virtual, siguranţa în mediul on-line, precum şi răspunderea penală a minorilor.

Poliţiştii i-au îndemnat pe copii să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

De asemenea, elevii au fost sfătuiţi să nu încurajeze comportamentele agresive şi să raporteze abuzurile de orice fel, inclusiv cele din mediul on-line.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax