Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Centru de colectare deşeuri electrice şi electronice, deschis pe strada Tulnicului din Alba Iulia

Publicat

Albaiulienii au, de acum, posibilitatea să se debaraseze de deşeurile de echipamente electrice şi electronice vechi (DEEE), într-un centru de colectare special amenajat pentru acest scop: televizoare, frigidere, calculatoare, maşini de spălat sau orice ale aparate electrocasnice vechi, stricate sau pe care nu le mai folosesc nu vor mai trebui depozitate în case, în garaje sau aruncate la pubele. Centrul de colectare DEEE a fost deschis de Asociaţia RoRec, în parteneriat cu Primăria şi se găseşte în Alba Iulia, pe strada Tulnicului nr. 18. Acesta a fost inaugurat joi, în prezenţa reprezentanţilor Asociaţiei RoRec, a primarului Mircea Hava, a viceprimarului Paul Voicu şi a reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi a Gărzii de Mediu.

Centrul de colectare DEEE din Alba Iulia este situat între blocuri, locaţie aleasă pentru a fi cât mai la îndemâna celor care ar avea nevoie să arunce un aparat electrocasnic, fără a-şi mai pune problema că acesta ar putea polua spaţiul în care a fost depozitat. Persoanele care nu locuiesc în zonă vor beneficia de un serviciu gratuit de ridicare de la domiciliu a aparaturii grele şi/sau voluminoase, prin comandă la numărul de telefon 0725.544.316. Centrul este deschis marţi şi sâmbătă, între orele 9.00 şi 13.00 şi joi, între orele 15.00 şi 18.00.

De asemenea, în incinta Centrului de Colectare DEEE, se găsesc recipienţi pentru depozitarea de aparate de dimensiuni mici, neoane şi baterii. Acestea vor fi distribuite în şcoli, instituţii şi în cât mai multe locaţii din oraş.

Managerul Asociaţiei RoRec, Cristian Ionescu, a vorbit despre provocarea de a deschide un astfel de centru în oraş  şi despre activitatea Asociaţiei RoRec în România:

Primarul Mircea Hava şi-a exprimat bucuria vis-a-vis de ceea ce înseamnă deschiderea Centrului pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, după care a depus un cântar electronic şi un aparat de feliat, vechi, pentru reciclare. Vedeţi mai jos părerea primarului despre deschiderea Centrului de Colectare DEEE în Alba Iulia:

Mihai Roşca, directorul companiei Stena, care se ocupă cu recilarea de produse electrice şi electronice, a explicat în ce măsură este important ca oamenii să se debaraseze de obiectele electronice vechi şi de bateriile descărcate, pe care nu le mai folosesc, atât din considerente de spaţiu cât mai ales din motivul că acestea conţin substanţe chimice toxice (litiu, plumb, mercur, cadmiu şi altele). De asemenea, Mihai Roşca a exemplificat că din 50 de telefoane mobile vechi se pot colecta metale preţioase (1 kg de aur, 6 kg de argint şi alte metale preţioase):

Vă prezentăm câteva fotografii de la inaugurarea Centrului de Colectare DEEE din Alba Iulia.

[nggallery id=180]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Maria Livia Dobrescu

    luni, 28.11.2016 at 20:38

    Astăzi, 29 Noiembrie 2016 este încă funzional centrul de colectare.?

    • moderatorul de serviciu

      luni, 28.11.2016 at 21:28

      Nu stim. incercati la telefonul din articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax