Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | „Marș împotriva discriminării”: Romii din Alba au cerut ca Rareș Buglea să fie supus „judecății țigănești”

Publicat

YouTube video

Câteva zeci de persoane de etnie romă s-au strâns miercuri, 20 februarie, într-un „Marș împotriva discriminării”. Aceștia au pornit din cartierul „Lumea Nouă”, au ajuns și în fața Primăriei și a Consiliului Județean, iar de la 15.30 evenimentul a continuat la Casa de Cultură a Studenților, unde au participat și câteva autorități. În final, a avut loc un spectacol susținut de Tibișor Gheza. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 157 de ani de la dezrobirea romilor.

La eveniment s-au adunat romi din Alba Iulia, Sebeș și Ighiu, conduși de liderii Uniunii Democratice a Romilor Alba, Viorel Bumbu și Petrică Bolog. În timpul marșului, aceștia au afișat pancarte cu mesaje împotriva discriminării: „Opriți discriminarea!”, „Cerșitul nu este profesia noastră!”, „Ne iubim copiii!”, „Educație pentru copiii noștri”, „Stop discriminării în învățământ”, „Vrem să muncim”, „Suntem ca voi!”, iar câteva femei purtau tricouri cu inscripția „Nu vreau să fiu sterilizată!”.

La evenimentul de la Casa de Cultură a Studenților au participat și câteva oficialități din Alba, Sorin Bumb, din partea Consiliului Județean, inspectorul școlar general Dorin Sandea, primarul Sebeșului, Alexandru Dăncilă, directorul DSP Alba, Horea Timiș, care au vorbit despre integrarea romilor, semnificația educației și ceea ce înseamnă sterilizarea din punct de vedere medical.

Romii au profitat de ocazia aniversării a 157 de ani de la dezrobirea romilor, pentru a reacționa împotriva lui Rareș Buglea, cel care s-a pronunțat pentru sterilizarea femeilor de etnie romă. Aceștia le-au cerut liderilor USL Alba, Teodor Atanasiu și Ioan Dîrzu, demisia lui Buglea din partid, dar și din Consiliul Local, mai multe voci din sală solicitând totodată ca acesta să fie supus „judecății țigănești”.

Iată câteva imagini de la eveniment:

FOTO: Cosmin NISTOR, Vali CIONTEA

VIDEO: Vali CIONTEA

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

19 Comentarii

19 Comentarii

  1. Dan

    miercuri, 20.02.2013 at 16:33

    „Cersitul nu este profesia noastra” :))))))))) Buna asta!!!

    Normal ca nu aia e profesia voastra ci inmultirea „fara numar” cum va place voua sa ziceti si furatul!

  2. dakini

    miercuri, 20.02.2013 at 19:52

    Extraordinar! Si eu, ca roman, ma simt discriminat, pentru ca astora li se acorda atata atentie. Mi-e sila de ei, puturosi si nespalati!!!

  3. somebody

    miercuri, 20.02.2013 at 20:13

    Multi dintre cei prezenti erau elevi. Iar ei trebuiau sa fie la scoala in acel interval de timp. Organizatorii puteau sa-i ia frumos de maneca si sa-i trimita la ore, exercitandu-si astfel dreptul a educatie pe care-l invoca in cererile lor.

  4. alexandru

    miercuri, 20.02.2013 at 20:26

    Vrem sa muncim . Auzi acolo :)))) bai tiganilor , unde vreti sa munciti ? Nu va vad deloc sa muncit . Sunte-ti neam de hoti , de jegosi , stati acolo pe craivei ca in tomberoane , cu jeg in casa . Miroase de la 2 strazi distanta . Asta e viata voastra , nu vreti sa munciti , faceti copii pe banda rulanta , cersiti si dati banii pe bautura si apoi va ma cereti si drepturi si strigati in gura mare . Mai spalatziva pe dinti si pe subtrat ca din centru orasului va simtim putoarea. Jenant

  5. Happy

    miercuri, 20.02.2013 at 20:35

    Despre ce discriminare este vorba cand voi faceti ce vreti in tara asta?!
    Buglea sa fie supus „judecatii tiganesti”? Unde traiti cu liderii vostri cu tot,in Nepal?!
    Acum nu mai sunteti „romi cu doi de r”?! Sunteti tigani doar cand furati,cersiti,bateti tot ce prindeti,goliti tomberoanele de gunoaie si ramane dezastru in urma voastra,iar romi sunteti atunci cand este vorba de discriminare???Cine sunteti de fapt?
    Va amintesc,ca traiti intr-o tara frumoasa si legile sunt pentru toti aceleasi.Ii rog pe liderii vostri sa va invete acest lucru si sa va mai cizeleze din toate punctele de vedere.
    Nu munciti,dar bani aveti.telefoane mobile ,vile,aur,masini etc.
    Mergeti oameni buni la scoala ca este gratis si pentru voi,ca doar sunteti romani
    atunci cand se face recensamantul.De ce va este rusine sa va declarati etnia?
    Incercati sa ajungeti familia BUMB din urma,care este un exemplu evident.
    Nu mai stati cu mana intinsa si nu va mai trimiteti copiii la cersit si apoi le luati banii sa va luati tigari si bautura.

  6. asxx

    miercuri, 20.02.2013 at 20:40

    Unguri se simt discriminati acuma si tigani se pare ca noi romani suntem niste prosti daca mai acceptam din partea lor asa ceva, pai romi din alba ar trebui pusi fortati sa isi curete in fata casei, pe strada Craivei si strazile adiacente parca ar fi groapa de gunoi si mai iau si bani de ajutor social ptr ce ? Si de conducatori lor cesa mai zici niste hoti ,mincinosi si camatari si mai mari judetului stau la masa cu ei rusine

  7. HaHaHa

    joi, 21.02.2013 at 10:23

    HAHAHAHAHAHA!… auzi la ei, „judecatii tiganesti”! Pai pentru asa ceva mai intai trebuie sa aveti judecata si gandire, ceea ce e clar de sute de ani ca nu dispuneti, dupa aceea puteti judeca pe altii in nu stiu ce fel.

    „Nu vreau sa fiu sterilizata” la cum arati, ar fi indicat.

    Si acum fara rautate, tiganii astia imi aduc aminte de problema needucatilor arabi, unde profetii teroristi cu clanta mare citau din Coran ca needucatii trebuie sa ucida infidelii. Prostii au crezut foarte usor, si tot asa astia, de mai sus. Nu va obliga nimeni la sterilizare, dar era bine, daca tot nu stiti sa platiti un serviciu medical, ca statul sa va ofere gratuit aceasta operatie pentru voi, alea care optati. Dar e greu sa gandesti… e mai bine sa dai cu pumnu, asa, ca tiganu’.

  8. Marcel

    joi, 21.02.2013 at 10:46

    ce judecata tiganeasca, adica ei nu se supun legilor din tara noastra? Toti locuitori cinstiti care au avut ghinionul sa aibe vecini tigani au avut de suferit, au fost furati si sunt furati in continuare, intrebati orice om cinstit care locuieste in tiganime sau agenti economici din zona, de cate ori au fost furati sau pe orice locuitor de la sat unde au avut ghinionul sa vina si tigani , de cate ori le-au fost furat de pe camp roadele munci lor,trudite de dimineatza pana seara tarziu sau din curti si case, despre asta ce spuneti domnilor tigani???!!! Peste tot in lume creati probleme, state mai dezvoltate nu au reusit sa rezolve problema voastra pt. ca va nasteti si muriti ca niste paraziti, putini reusiti sa va schimbati…..voi nu vreti decat drepturi , nu stiti insa ce este respectul, munca cinstita, etc

  9. mirciu57

    joi, 21.02.2013 at 12:01

    pacat ca nu se mai foloseste D.D.T ca sa scapam de toti parazitii astia !!! auzi la ei ‘judecata tiganeasca !!!

  10. Marcel

    joi, 21.02.2013 at 15:25

    Ce sterilizara domnilor?Propun reinfintarea lagarelor.Va-ti strans sa mergeti la mars..De ce nu mergeti si sa munciti epavelor?V-as trimite pe toti in india

  11. Marcel

    joi, 21.02.2013 at 15:27

    Trebuiai gazati toti in al doilea razboi mondial.sunteti parazitii sicietatii

    • PETRU

      sâmbătă, 23.02.2013 at 23:14

      Este o rusine cu va exprimati ,consider ca romani sunt un popor educat ,cresti si intalept si nu un popor cu oameni care au idei naziste,aceasta rautate nu duce la nimic bun din contra ne face numai rau,intradevar padure fara uscaturi nu este si nu toti gindim s-au facem lucrurile la fel,nu trebuie sa il judece TRIBUNALU lui CIOBA pe RARES si pe nimeni nu are absolut nici un drept este ilegal cum nici alcineva nu trebuie sa judece pe romi s-au sa faca asemenea afirmatii , organele competente sasi faca datoria.Sa il lasam pe RARES poate are si alceva de facut si sa nu ii cerem capul ca se mai intimpla si la case mari,stresul,saracia .frica ca miine nu mai avem un loc de munca si toate ce-le vedem in fie care zi la tv ne face sa gindim ce este mai rau nu tigani au distrus economia tari si nu din cauza lor avem tot mai multe intreprinderi inchise. sunt tigan si ori ce raspuns imi veti da nu ma supar va doresc o seara placuta.

  12. andy

    joi, 21.02.2013 at 21:14

    Sunt de acord, si am spus-o si cand a fost scandalul in presa! Rares Buglea ar trebui sa-si dea demisia din Consiliul Local! Daca in PNL le convine sa tina rebuturi precum acest pusti nesimtit, e treaba lor… cum l-au tinut pe Becali, il tin si pe Buglea! Dar astept demisia din CL … asa specimene nu au ce cauta acolo!

  13. tux

    vineri, 22.02.2013 at 20:15

    OFF: Andy, tu ori esti un pdl-ist, ori vreo alta culoare politica care nu a prins loc in CL ori esti vreun tigan ofticat care vrea sa traiasca din alocatiile primite dupa cei 2^n (n cu valori intre 3 si 7) copii.

    ON: Toti politicienii au sarit sa arunce cu pietre si sa faca pe lupul moralist, dar daca ai discuta in particular cu fiecare mai mult de 95% dintre ei ar fi de acord cu RB. Sunt convins ca procentul este acelasi cel putin si printre romani, restul de 5% fiind cei care s-au casatorit cu vreun tigan.
    Recunosc, sunt si tigani civilizati si curati, dar procentul e prea mic si chair si acestia nu prea vor sa vada adevaratele probleme ale celor din rasa lor (lipsa educatiei fiind principala problema dupa parerea mea).
    Posibil problema sa fie si genetica, si in cazul acesta nu prea mai avem ce face, decat sa le plaim bilete doar dus, catre tara lor de bastina India, unde locuitorii bastinasi au aceleasi apucaturi (inmultirea in ritm iepuresc si traitul din/prin gunoaie).

  14. Pingback: Florin Roman despre judecata țigănească a lui Buglea: ” Amenințarea este o faptă extrem de gravă iar Parchetul ar trebui să se sesizeze “ | Alba24

  15. ioan

    sâmbătă, 23.02.2013 at 22:09

    Sunt tigan si nu-imi este rusine sa recunosc ,toti care ati facut referinta la igena 80% aveti dreptate numai ca nu toti tigani nu se spala a-sa cum si o parte dintre romani nu se spala numai ca trebuie sa vedem realitatea de unde provine atita rautate in mintea unora dintre noi de-a ne gindi la diferite lucruri cu caracter estremist s-au nazist, nu cumva de-la aceste neajunsuri s-au de-la lipsa locurilor de munca,eu va pun o intrebare tuturor care sunteti suparati pe tigani si da-ca dati un raspuns corect o sa ganditi pozitiv (Atentie) TARA TIGANI AU ADUSO IN PRAGUL FALIMENTULUI S-AU ALCINEVA ,daca nu tigani de-ce le doriti cu atita inversunare raul si binele celor care …….VA MULTUMES ORI SI CE RASPUN IMI DATI NU MA SUPAR.

    • HaHaHa

      luni, 25.02.2013 at 01:16

      Nu voi si nu mai conteaza. Dar DL. TIGAN, asa in faliment cum e ea, tiganii nu o fac mai buna, ci dimpotriva… probleme cu bugetul il avem, nu ne mai trebuie guri de hranit si ajutoare solciale pentru voi asa cum nu ne mai trebuie jandarmerie excesiva pentru a ne apara casele, masinile sau chair caile ferate de voi. Sa te uiti la StirileAlbaTV sa vezi unele petarde din acel mars ca nu aveau habar ce e aceea sterilizare sau cum o fata de 16 ani, rroma, a decis sa dea copilul in grija statului pana ajunge sa poata sa-l creasca ea pt. ca ala care a lasat-o insarcinata nu vrea sa auda de asa ceva. Ideea lui Buglea se poate extinde si la voi, *******, mandrii de fertilitatea voastra, de parca gravidele voastre de 15-16 ani ar face tara mai buna.

  16. PETRU

    sâmbătă, 23.02.2013 at 22:46

    Eu sunt de acord cu densfintarea acestui Tribunal TIGANESC condus de fam CIOABA acest individ care tot timpul sustine ca este REGELE TIGANILOR eu ca tigan imi pun singur intrebarea tinind cont ca si la COSTESTI mai este un rege al tiganilor DAN STANESCU citi REGI se vor mai declara din aceasta famiIie CIOABA si cite TRIBUNALE TIGANESTI se vor face pina cind va veni apocalipsa. Ma declar inpotriva acestui TRIBUNAL TIGANESC si cer sa fie densfintat pentru ca nu este corect de-a avea o justitie paralela cu statul .( ATENTIE) Conform legi statului ROMAN toti cetateni acestei tari trebuie sa respecte legea si CONSTITUTIA ROMANIEI si nu LEGEA fam CIOABA da-ca RARES BUGLE a gresit sa-u nu CIOBA nu are dreptul de-al judeca pt ca are cine sal stabileasca vinovatia lui JUSTITIA nu-mai ca nu trebuie sa se faca atita tantam pe acest subiect ca au mai zis si alti si nu sa mediatizat atit de tare .(SAL LASAM PE RARES BUGLE CA POATE MAI ARE SI ALCEVA DE FACUT,EU II DORESC PE VIITOR SA INCERCE DE A-SI MODELA ORI SI CE DISCURS STIU CA POATE SI CA ESTE UN BAIAT DEOSEBI . Nu toti tigani gindesc la fel cum nu toti romani gindesc la fel,neajunsurile,stresul,oboseala,frica ca miine nu mai avem un loc de munca,poluare,greutatile care intimpinam in fie care zi ne fac sa gindim tot felul de rautati.

  17. Pingback: Rareş Buglea, referitor la varianta demisiei sale din CL Alba Iulia: “Nu mor caii când vor câinii” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax