Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

În politica din Alba, la poarta regionalizării, se simte un iz de neasumare

Publicat

Regionalizarea administrativ-teritorială a României devine pe zi ce trece o realitate iminentă, digerată cu greu de actorii politici şi oamenii din administraţie care acum, în al 9-lea ceas, se strofoacă să pună pe hârtie (sau pe hartă), atributele care ar face din Alba o capitală de regiune. Cu asigurări din ce în ce mai tranşante că oraşul de suflet al românilor va rămâne o capitală doar în suflet dar nu şi în fapt, politicienii au dat startul dialogurilor. Dar aşa cum era de aşteptat, nu dialogurilor productive care ar putea duce la un rezultat, ci replicilor acide, ascunse în rândurile securizate ale comunicatelor de presă.

Cu alte cuvinte, reprezentanţii Puterii şi Opoziţiei pasează pisica neagră de la un partid la altul, iar mărul discordiei îl reprezintă investiţiile, lipsa acestora, condiţiile de trai ale albaiulienilor, proiectele neconcretizate care ar fi putut fi făcute, dar nu au fost şi care, toate la un loc, ar fi putut aduce plus valoare judeţului nostru în contextul regionalizării.

„N-am să vorbesc despre realizările din Cetate, dar trompeta PNL-ului îmi aruncă iar mie în cârcă Bazinul Olimpic uitând câtă <carieră> politică a încercat să-şi facă pe această temă promiţându-le albaiulienilor că odată ce-l vor alege pe el şi pe ai lui mintenaş se vor scălda la bazin. Ei uite că stau de 11 luni la Putere şi nu numai că bani în plus nu s-au dat, ba s-au tăiat”, sunt cuvintele primarului Mircea Hava care, proaspăt trecut în opoziţie cu tot cu PDL-ul, este urecheat de actualii „puternici” ai judeţului pentru proasta gestionare a resurselor în cei 20 de ani de primariat.

„Vorbim de domnia dumneavoastră exclusivă de … 20 de ani, de multă răbdare de care am dat dovadă, ca şi contribuabili… Mai ţineţi minte sloganurile înflorite ale primarului PDL Hava – <cealaltă capitală>?, <capitala de suflet>? Exact atât a rămas din Alba Iulia după 20 de ani de Hava: sloganuri <de suflet> care au costat enorm, fără nici un efect şi şanse mici pentru oraşul nostru să fie capitala regiunii Centru. În aceşti 20 de ani primarul PDL nu a făcut mai nimic pentru ca Alba Iulia să îşi recapete vreodată statutul de altădată. Nu a avut pur şi simplu nici o idee şi nici o contribuţie la promovarea Alba Iuliei în elita oraşelor Transilvaniei. S-a agăţat de istoria oraşului ca o scamă şi şi-a făcut din greu campanie pe seama ei”, întăreşte noul vicepreşedinte liberal al Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman.

Din dialogurile fictive ale politicienilor noştri se resimte puternic mirosul tăios al neasumării.  În lipsa unor pârghii concrete pentru atingerea deziteratului comun şi în posesia  unor sfori prea scurte pentru a mai putea fi trase în al 9-lea ceas, aceştia discută: „Nu aţi făcut nimic, deşi puteaţi face, iar dacă eram noi, era altceva. Acum suntem, dar nu mai putem, că e prea târziu”, aceasta este pe scurt esenţa comunicatelor care curg zilnic din direcţia birourilor de presă ale partidelor din Alba.

Prinşi în vâltoarea pasării responsabilităţii de la unii la alţii, politicienii din Alba riscă să se trezească direct regionalizaţi (cu capitala în suflet, inima pe tavă şi vorbele în vânt).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. cornel

    marți, 09.04.2013 at 21:04

    asa e, dragii nostri politicieni se bat … cu pumnul in piept. Atat!

  2. albaiulianca

    vineri, 03.05.2013 at 21:47

    In toata primaria se simte un iz de neasumare…..nu stiu, n-am zis eu asta, nu am votat eu asta…parca ar suferi tot de o boala, de la secretara pana la al de sus.

  3. Aurelian

    duminică, 26.05.2013 at 22:48

    Dupa priceperea mea in ale politici, stiu(dar poate ma insel), ca legea cu regionalizarea o va da puterea, in acest caz USL, CARE SE BUCURA DE PESTE 67% IN PARLAMENT, deci poate schimba si Constitutia, fara sa intrebe pe nimeni, deci nu vad care poate fii contributia lui Hava in aceasta problema! Cea mai mare piedeca in a face Alba-Iulia capitala regionala, dupa umila mea parere se chiama Johannes, sasul de la Sibiu, momentan si Prin Vice la PeNaLi, care vrea capitala la Sibiu, dar si Brasovul si chiar Targu-Mures nu sta cu bratele incrucisate. Aici Florinel a cam sarit calul, si la luat gura pe dinainte, iar acum da din colt in colt, aratand cu destiu la Hava, de parca lumea ii proasta, ca ar pride greu si uita iute! Señorita Flavia a cam intors lucrurile, ca primele afirmatii au fost facute de Florinel, si Hava doar i-a raspuns, „trompetei PNL”!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax