Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INS: Românii dau mai mulți bani pe băutură și țigări decât pe haine și încălțăminte. Cheltuielile reprezintă 88% din venituri

Publicat

alcool tigari Românii dau mai mulți bani pe băutură și țigări decât pe haine și încălțăminte, potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică despre structura de venituri și cheltuieli a gospodăriilor din ultimul trimestru al anului trecut.

Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în trimestrul IV 2015, în medie, de 2537 lei lunar pe gospodărie (956 lei pe persoană) şi au reprezentat 88,6% din nivelul veniturilor totale.

Cei mai mulți bani din cheltuielile de consum se duc pe mâncare și băuturi nealcoolice (36,8%) și pe cheltuielile cu întreținerea locuinței, curent electric, gaze sau alte utilități (18,3%).

Pe locul 3 în lista cheltuielilor de consum se află băuturile alcoolice și țigările, care „mănâncă” 8% din bugetul unei familii, mai mult decât banii alocați hainelor și încălțămintei (7%) sau cei pentru mobilarea locuinței (4,4%).

Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei.

Veniturile băneşti au fost, în medie, de 2496 lei lunar pe gospodărie (941 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 366 lei lunar pe gospodărie (138 lei pe persoană)- salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri.

sursa: insse.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax