Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liberalii din Alba vor două organisme care să conducă patidul la nivel central. Vezi ce propun la Congresul Extraordinar

Publicat

Două organisme de conducere centrală a PNL, unul pentru deciziile strategice și unul pentru deciziile rapide. Aceasta este propunerea liberalilor din Alba pentru modificarea Statutului PNL, ce va fi dezbătut în Congresul extraordinar ce va avea loc la București în zilele de 22 și 23 februarie 2013. Din Alba vor participa 32 de delegați, iar la nivel național, se vor aduna peste 1.200 de liberali.

„Statutul PNL va fi modificat la Congresul extraordinar al PNL. Pentru noi, încă nu este formulată o idee clară pentru că sunt propuneri strânse din mai multe județe. Pe noi, liberalii din Alba, ne interesează să avem un organism de conducere central suplu, care să ia decizii rapide și un organism decizional care să includă reprezentanții partidelor din toată țara și care să conțină și toți președinții județeni și conducerea centrală. Astfel, pentru deciziile care trebuie luate rapid să nu trebuiască să îi stângem pe toți din toată țara să ajungă la București, iar pentru deciziile strategice să fie consultarea largă a întregului partid, adică să fie reprezentanții tuturor structurilor teritoriale”, a declarat președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

Întrebat dacă dorește să candideze pentru o funcție de conducere la nivel central, Atanasiu nu a oferit un răspuns clar, însă și-a exprimat certitudinea că, în cazul în care se vor organiza alegeri, județul va fi reprezentat printr-un candidat: „Dacă vor fi alegeri în care să poată candida pentru un anumit post, cu siguranță Alba va avea candidat. Dacă vor fi alegeri pe liste, în bloc, probabil că nu o să avem candidat pentru că noi am susținut cealaltă formă de statut”.

Până în prezent, singura candidatură depusă pentru președinția partidului este cea a lui Crin Antonescu. În cazul în care va mai apărea una, liberalii din Alba vor decide pe cine susțin. „Nu am discutat despre susținerea unui președinte sau a altuia fiindcă nu am auzit să fie o altă candidatură decât Crin Antonescu, dar dacă vor fi mai multe candidaturi, vom discuta. Fiind una singură deocamdată, nu putem susține pe altcineva. Dar nu se prefigurează mai multe candidaturi”, a adăugat Atanasiu.

În perioada 22-23 februarie, la București, va avea loc Congresul extraordinar al PNL. Delegația Permanentă a PNL Alba a stabilit lista delegaților organizației județene la acest Congres. Conform Statutului PNL, la Congresul extraordinar de la București vor participa 5 reprezentanți de drept ai organizației județene și încă 27 de membri desemnați în cadrul Delegației Permanente. Cei 5 reprezentanți de drept sunt: Teodor Atanasiu, senator PNL de Alba și membru în Delegația Permanentă la nivel național a PNL, deputații PNL de Alba, Călin Potor și Dan Coriolan Simedru, vicepreședintele PNL Alba, Simion Crețu, în calitate de reprezentant al organizației județene, precum și Florin Roman, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax