Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liderii PDL Alba comentează demisia premierului Emil Boc: „A făcut ceea ce a cerut strada. Dumnezeu cu noi!” Hava: „Ştiam de aseară”

Publicat

Demisia de luni dimineaţa a premierului Emil Boc este un gest care trebuia făcut şi un act unilateral de voinţă. Aceasta este părerea liderilor PDL Alba, care aşteaptă să vadă ce se va întâmpla în continuare. Potrivit politicienilor Puterii, Emil Boc a făcut ceea ce a cerut strada, iar acest pas trebuia făcut, pentru că, în caz contrar, s-ar fi acutizat ruptura dintre Putere, Opoziţie şi cetăţeni.

„Dumnezeu cu noi!”

Liderul PDL Alba, senatorul Alexandru Pereş şi-a permis să abordeze cu puţină ironie acest subiect. Acesta este de părere că Boc s-a conformat solicitărilor protestatarilor care au ieşit în stradă, respectiv celor 8 manifestanţi din Alba Iulia, care au militat aproape zilnic pentru schimbare: „Este o condiţie îndeplinită, asta a cerut strada, acum rămâne de văzut cum vom gestiona această problemă. Părerea mea este că alegeri anticipate nu pot să fie, dar ce pot să spun decât Dumnezeu cu noi! E un precedent pentru România, vom vedea dacă vom face anticipate sau alegeri la termen, deocamdată acestea sunt discuţii la care eu nu am acces. Acest pas trebuia făcut pentru că, în caz contrar, s-ar fi acutizat ruptura dintre noi, Opoziţie şi cetăţeni. Ţinta lui Crin Antonescu est acum preşedinţia ţării, iar, în 2016, transformarea României în monarhie. Române de văzut dacă electoratul va gusta aşa ceva”, a declarat Pereş.

„O soluţie ar fi un Guvern de Uniune Naţională, din care să facă parte toate partidele”

Deputatul Clement Negruţ păstrează aceeaşi ironie ca şi a colegului de partid atunci când comentează demisia premierului. Fără a intenţiona să lezeze în vreun fel mândria Opoziţiei, deputatul anticipează cine ar putea să îl înlocuiască pe Boc şi chiar ce partid al putea să vină la conducerea Guvernului: „Dacă aş fi preşedinte, aş pune un Guvern USL să conducă, să rezolve el problemele ţării, iar premier să fie Victor Ponta. Să vină ei cu soluţii”, a declarat, ironic, deputatul.

Negruţ nu se pronunţă încă în legătură cu organizarea de alegeri anticipate, dar vine cu o soluţie la problemele existente: „O soluţie bună ar fi un guvern de Uniune Naţională, din care să facă parte toate partidele, pentru a calma spiritele din stradă. Părerea mea este că protestele nu se vor încheia, indiferent de cine va veni la putere”.

Mircea Hava: „Sper ca toţi oamenii politici să vină împreună cu societatea civilă, să se facă un nou Guvern”

„Eu nu comentez pentru că sunt lucruri pe care le ştiu de aseară. Era un lucru pe care l-am stabilit, ştiţi foarte bine că vă spuneam mai demult că ar trebui făcut acest lucru, dacă este un mod de a detensiona tensiunile existente. Urmează încă o zonă de mari tensiuni, pentru că trebuie pus un guvern din nou în funcţie, eu sper ca toţi oamenii politici să vină împreună cu societatea civilă, să se facă un nou guvern. Guvernul nu a plecat ca să se facă alegeri anticipate, nu asta e problema ţării, în Parlament ştiţi bine care e structura, dacă toţi doresc pot să îşi dea mâna şi să spună <noi suntem foarte buni în zona asta, construim aici, voi sunteţi buni acolo, construiţi acolo>. Eu cred că asta ar trebui să se întâmple acum şi să fie lăsate orgoliile deoparte. Ţara este bine, nu foarte bine cum ar vrea toată lumea, dar este bine şi cred că se poate păstra ceea ce s-a făcut şi România să se relanseze. Dacă dânşii au idei şi pot să facă lucrul ăsta, la orice construcţie care este legată de România suntem parteneri”, a spus Mircea Hava, preşedintele PDL Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. TH

    luni, 06.02.2012 at 10:14

    apropos de monarhie……………….”zvoneru si raspandacii”……va pricepeti d-le Peres…….oare cine va invatat???

  2. "TH"

    miercuri, 08.02.2012 at 12:23

    „TH”, te doare opinia unui om politic? Munceste si tu ceva..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax