Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Educaţiei intenţionează să revină la regulile vechi: Înscrierea în clasa pregătitoare, într-o singură etapă

Publicat

Ministerul Educaţiei intenţionează să revină la reglementările de înscriere la şcoală din 2011. În clasa pregătitoare, din 2013, se vor face înscrieri într-o singură etapă, doar în martie, iar consiliile de administraţie ale şcolilor vor stabili criterii de selecţie a elevilor.

Iniţiativa reprezentanţilor Ministerului Educaţiei este de a da libertate părinţilor să-şi înscrie copiii la ce şcoală doresc. Au luat în considerare situaţiile de familii care şi-au schimbat domiciliul ori părinţi care chiar au divorţat fictiv, doar ca să se asigure că fiul ori fiica lor ajung la o anumită şcoală.

Vor fi criterii de selecţie avizate de inspectoratul şcolar, iar consiliul de administraţie al şcolii va analiza cererile. Rămân prioritare admiterea copiilor cu domiciliu în apropierea şcolii şi cei care au frate sau soră înmatriculată la unitatea respectivă.

Nu vor mai avea prioritate la înscrieri copiii orfani, cei din familii monoparentale şi cei care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap.

„Cred că este foarte important să rezolvăm din timp mai multe situaţii care în acest an şcolar au bulversat sistemul de învăţământ. O primă problemă vizează înscrierile în clasa pregătitoare. Vom reveni la situaţia din 2011, când a existat o singură sesiune de înscrieri în ciclul primar. Aşadar, pentru anul şcolar 2013-2014, înscrierile vor avea loc în luna martie, într-o singură etapă, iar consiliile de administraţie vor analiza cererile din partea părinţilor care vin din alte zone decât cele adiacente unităţii de învăţământ”, a declarat, pentru Mediafax, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Clasa pregătitoare va rămâne în structura învăţământului obligatoriu, însă consiliile de administraţie ale şcolilor hotărăsc locaţia în care se desfăşoară cursurile. Ministerul Educaţiei va face publică procedura de înscriere în luna ianuarie 2013, iar din martie, şcolile vor afişa la aviziere, la începutul fiecărei săptămâni, locurile disponibile şi numărul de elevi înscrişi.

Surse: gândul.info, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax