|

Modernizarea zonei de agrement de la Schit din Alba Iulia, cu 1,7 milioane euro. Iaz ornamental în locul bazinului de înot şi alte amenajări

plan baza agrement schitProiectul de amenajarea parcului pentru picnic şi relaxare, în locul zonei abandonate de la Schit, în Alba Iulia a ajuns în faza de aprobare a documentaţiei tehnico-economice privind regenerarea spaţiului public de agrement. Primăria estimează o valoare a lucrărilor şi documentaţiilor de 7.786.049,18 lei (aproximativ 1,74 milioane euro), iar realizarea investiţiei ar urma să dureze 12 luni.

Se propune ca parcul să se întindă pe o suprafaţă de 20.040 mp, cu alei, iaz natural, loc de joacă, terenuri de sport, piste de biciclete, spaţiu pentru artiştii amatori şi mini-concerte în aer liber, spaţii verzi, fitness outdoor, spaţii amenajate pentru picnic.

În ședința Consiliului Local decembrie a fost aprobată documentația Planului Urbanistic de Detaliu pentru proiectul „Regenerare spaţiu public de agrement – zona Schit, strada Francisca”. În februarie 2015, intră la aprobare documentaţia privind indicatorii tehnico-economici.

În proiect se arată că valoarea totală a investiţiei este de 7.786.049,18 lei, din care lucrările de constructii 6.689.513,43 lei cu TVA (echivalent 1.494.354,87 euro).

Sunt prevăzute următoarele amenajări: iaz ornamental (508 mp), amenajare gradene (104 mp), reconstruire corp pentru cofetărie (156 mp), reconstruire grupuri sanitare (120 mp), modernizare depozit material sportiv (18,8 mp), modernizare şapte chioşcuri (230 mp), construire două chioşcuri noi (65,78 mp), amenajare două terenuri de sport mutifuncţionale (1.335,1 mp), amenajare teren cu aparate fitness (260 mp), amenajare teren baschet la un singur coş (324 mp), amenajare loc de joacă pentru copii (510 mp), alei pietonale (2.400 mp), trotuare (594 mp), parcaje (600 mp), pista biciclete (796 mp), stradă latura nord (1.463 mp), strada latura nord-vest (1.050 mp), sens giratoriu (600 mp), spaţii verzi şi gazon (13.372 mp)

În condiţiile în care ştrandul de la Schit nu mai este deschis publicului, din cauza stării avansate de degradare a construcţiilor, în special a cuvelor de înot, care sunt fisurate, noua locaţie va avea destinaţia de parc.

În prezent, sunt trei parcele cu o suprafaţă totală de 23.180 mp: parcul din faţa restaurantului Terasa Viilor (6.960 mp), ştrandul (3.273 mp) şi parcarea (2.896 mp).

Se propune crearea unui singur spaţiu cu funcţiunea de parc, prin unificarea celor două subzone existente, demolarea celor două bazine de înot şi refacerea reliefului iniţial prin lucrări de amenajare peisagistică, amenajarea unui iaz ornamental (în locul bazinului mare de înot), plantări de arbori şi arbuşti şi refacerea gazonului.

De asemenea, corpurile de clădire existente vor fi reparate şi modernizate, iar unele vor fi desfiinţate (cele 20 de mese de picnic, cele 7 chioşcuri), fiind construite altele noi. Împrejmuirea degradată va fi înlocuită.

Pe terenul în pantă dintre spaâiile multifuncţional şi strada Francisca se vor amenaja gradene pentru o expoziţie florală, în funcţie de timp.

Citeşte AICI mai multe detalii: PARC pentru picnic şi relaxare în locul ştrandului de la SCHIT

URL scurt: http://alba24.ro/?p=389620avatar Publicat de pe 13 februarie 2015 şi actualizat pe 13 februarie 2015.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Modernizarea zonei de agrement de la Schit din Alba Iulia, cu 1,7 milioane euro. Iaz ornamental în locul bazinului de înot şi alte amenajări”

  1. Moartea de Alba
    avatar

    mai bine face un cimitir 😉

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • iulia: Asa si care e problema cu aceasta nominalizare ? Dar pe fosta lui Jidveian ce o recomanda pentru postul de...
  • Emilia: Urmeaza o lege prin care guvernul o sa ne conditioneze si in cat timp sa murim dupa pensionare, maxim 36 de...
  • Gogu: Popa marcela esti sigura ca ,,se va efectua,,?eu am doar 8 clase…dar cred ca fiind la plural...
  • Andreea Mezei: Spatiul a fost concesionat. Este acelasi patron. S-a schimbat numele și specificul localului.
  • Fif: E patronul de la Habitat, care s-a inchis. Studio nu are legatura cu Habitat, decat ca este in aceasi locatie :)

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI