Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Municipiul Alba Iulia va adera la organizația Internațională „League of Historical Cities”. Proiect supus spre aprobare în CL

Publicat

cetatea alba carolina Consilierii locali din Alba Iulia vor vota, în ședința de marți, aderarea municipiului la Organizația Internațională „League of Historical Cities”, care are ca membrii peste 100 de orașe din întreaga lume. Scopul este  de a încuraja transferul de bune practici între municipalitățile cu o istorie bogată precum și de a exploata patrimoniul cultural și turistic în vederea unei dezvoltări economice durabile.

Asociația internațională „League of Historical Cities” este o organizație internațională non-profit care sprijină și promovează dialogul între orașe în vederea valorificării patrimoniului cultural și istoric. Scopul acesteia este de a încuraja transferurile de bune practici între municipalitățile cu o istorie bogată precum și oportunitatea exploatării patrimoniului cultural și turistic în vederea unei dezvoltări economice durabile în strânsă legătură cu protejarea mediului înconjurător.

Temeiul legal îl reprezintă titlul de „Destinație Europeană de Excelență” conferit municipiului Alba Iulia pe data de 1 iunie 2012 de către Comisia Europeană prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, adresa vice-președintelui organizației „League of Historical Cities” Thomas Resch trimisă în data de 4 august Primăriei municipiului Alba Iulia dar și prevederile art. 36 (2) lit. ”e” coroborat cu art. 36 (7) lit. ”a”, ale art. 45 (2) lit. ”f” și ale art. 115 (1) lit. ”b” din Legea nr. 215/2001 privind administrația locală, republicată, cu modificările ulterioare și completată privind administrația publică locală, republicată.

Municipiul Alba Iulia va putea participa în cadrul organizației internaționale alături de alte 108 orașe din toată lumea precum Kyoto (Japonia), Viena (Austria), Xian (China), Budapesta (Ungaria), Barcelona (Spania), Roma (Italia), Bruxelles (Belgia), Quebec (Canada), Mexico City (Mexic), Boston (SUA), Melbourne (Australia), contribuind astfel la promovarea păcii între popoare precum și la schimburile de bune practici în domeniul protejării și valorificării patrimoniului cultural și istoric.

În acest context Alba Iulia va putea beneficia de un loc permanent în cadrul organizației „League of Historical Cities”, putând astfel promova la nivel internațional patrimoniul cultural și istoric reprezentat de Cetatea Alba Carolina și de monumentele din interiorul cetății. Participarea în cadrul organizației va putea contribui la creșterea vizibilității patrimoniului cultural și istoric al municipiului Alba Iulia și la creșterea numărului de turiști care vor alege orașul Alba Iulia ca destinație turistică precum și la dezvoltarea unor proiecte în parteneriat cu ceilalți membrii ai organizației.

Cotizația anuală pentru membrii organizației este în cuantum de 100 de dolari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax