Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nicolae Dobra, despre suspendarea conducerii PDL Sebeş: „Unii spun că ar trebui să se ajungă la o împăcare, alţii că cineva ar trebui să plece”

Publicat

Conducerea PDL Sebeş va rămâne în continuare suspendată, până când liderii comitetului de democrat-liberali desemnat va reuşi să ajungă la capătul problemei. Anunţul a fost făcut de senatorul Nicolae Dobra, care a declarat că se poartă în continuare discuţii cu consilierii locali, dar şi cu membrii Biroului Permanent Local suspendat.

Nicolae Dobra a explicat că intenţia comitetului desemnat pentru soluţionarea problemelor din PDL Sebeş nu este nici pe departe aceea de a suspenda vreunul dintre membri şi că speră ca părţile implicate în acest conflict să ajungă la o împăcare: „În situaţia asta nu putem merge la infinit, cu partidul cu 6 membri care nu au girul întregii organizaţii. Încă nu pot să vă spun cum se va rezolva acest conflict, sunt fel şi fel de propuneri. Unii spun că ar trebui să se ajungă la o împăcare, alţii spun că cineva ar trebui să plece”.

Reamintim că, de câţiva ani, între primarul de la Sebeş, Mugurel Sârbu şi preşedintele organizaţiei locale a PDL, viceprimarul Adrian Bogdan se manifestă un conflict ce a culminat la începutul lunii decembrie cu neincluderea actualului edil-şef în lista cu candidaturi pentru administraţia locală. Biroul Permanent Judeţean a decis atunci suspendarea conducerii organizaţiei locale Sebeş şi desemnarea unui comitet de iniţiativă format din 6 democrat-liberali şi condus de senatorul Nicolae Dobra care are „misiunea” de a identifica şi propune măsuri pentru rezolvarea conflictului ce trenează în interiorul organizaţiei locale.

Membrii comitetului de iniţiativă sunt Nicolae Dobra, Marin Başa, Gheorghe Iviniş, Radu Şerbănescu, Cristina Lupu şi Ionuţ Lupşe. Deşi termenul iniţial până la care comitetul urma să ia o decizie era de 10 zile, Nicolae Dobra a explicat că termenul a fost prelungit, deoarece încă se poartă discuţii cu părţile implicate în această problemă.

Primarul Mugurel Sârbu a primit atunci şi o atenţionare privind libertatea pe care acesta şi-o conferă de a critica partidul şi guvernul în public. Sancțiunea are la bază faptul că, în ultima perioadă, primarul Sebeșului a făcut mai multe declarații critice la adresa guvernului și a organizației locale a PDL. Senatorul Alexandru Pereș a declarat că, după această perioadă de evaluare, în cazul în care în interiorul organizației Sebeș nu se va ajunge la un consens în ceea ce privește viitoarele acțiuni politice și administrative, vor fi luate alte sancțiuni, care pot culmina cu dizolvarea organizației sau cu retragerea sprijinului politic pentru anumite persoane cu funcții în administrația locală sau în alte instituții din Sebeș.

Senatorul Alexandru Pereş a motivat atunci decizia: „Neluarea unor măsuri de rezolvare a conflictului acum, înainte de sfârşitul anului 2011, ar putea duce la o pulverizare a şanselor de a mai de conduce administraţia locală din punct de vedere administrativ şi politic a unui municipiu important din judeţul Alba. Pentru a avea o imagine clară a întregii situaţii conflictuale a organizaţiei Sebeş, acest conflict între organizaţie, liderul organizaţiei şi actualul primar, Mugurel Sârbu, ar trebui să cunoaştem, din surse, motivaţia reală care stă la baza acestui conflict. Datorită acestui lucru, în 8 decembrie, după exact 20 de ani de la referendumul în care românii şi-au ales o nouă constituţie, la Biroul Permanent Judeţean am încercat să avem o discuţie şi să găsim o soluţie pentru a putea într-adevăr să liniştim apele şi la Biroul Permanent Local şi să putem propune pe viitor o echipă care să menţină această poziţie pe care o avem acolo, cu 10 membri din 19, cu primar şi viceprimar. Am hotărât, aproape în unanimitate, cu un singur vot împotrivă, ca acele hotărâri luate în 28 noiembrie să fie declarate nule şi să constituim un comitet de iniţiativă şi de lucru care să stea de vorbă cu părţile beligerante şi să prezinte Biroului Permanent Judeţean un proiect prin care să prezinte modul în care vede acest comitet de iniţiativă posibilitatea de a menţine la Sebeş actuala componenţă ca şi poziţii a Partidului Democrat Liberal. Acest Comitet s-a decis prin votul unanim al celor prezenţi şi este format din 6 membri, unii membri ai Biroului Permanent Judeţean, unii membri ai Biroului Permanent Local. Aceştia sunt Dobra Nicolae, senator şi membru al Biroului Permanent Judeţean, Başa Marin, preşedintele comisiei de elită judeţene, Iviniş Gheorghe, consilier judeţean, Şerbănescu Radu, membru al Biroului Permanent Local Sebeş şi consilier local, Lupu Cristina, consilier local şi preşedinte al organizaţiei de femei şi Lupşe Ionuţ, preşedintele organizaţiei de tineret. Domnul Dobra are sarcina de a dirija acest nucleu de 6 persoane şi de a înainta un proiect în care să propună ce să facem în continuare”.

Senatorul a făcut referire şi la atitudinea primarului Mugurel Sârbu: „Acest Comitet de iniţiativă va înlocui conducerea, este vorba de un termen din Statutul nostru, în baza articolului 23, aliniatul C, care dă posibilitatea Biroului Permanent de a lua această decizie, de suspendare a anumitor termene, a unor drepturi sau prerogative în interiorul partidului şi inclusiv o atenţionare pentru domnul Mugurel Sârbu, care nu este membru al Biroului Permanent Local Sebeş, deşi deţine funcţia de primar, o atenţionare în special pentru libertatea de a critica partidul şi guvernul în public, în loc de a veni cu soluţii clare în interiorul partidului. Dacă, fiind vorba de o suspendare a prerogativelor în baza articolului 23, acest comitet în prima şedinţă din luna ianuarie ne va şi propune, în termen de 10 zile, ori retragerea acţiunii şi rămânerea pe poziţie a Biroului Permanent Local, ori, într-adevăr, o altă soluţie pe care va trebui să o decidem”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Victoor

    vineri, 13.01.2012 at 13:36

    Hai sa fim seriosi ! Cu asemenea specimene la conducerea PDL Sebes si a municipiului , Sebesul a ajuns unde a ajuns: blocat de circulatia infernala, fara centura si poluat de mizeria de pe platforma industriala. Numai industrii poluatoare. Toate s-au adunat la Sebes! Primarul nu vede, nu aude, iar viceprimarul practic nu exista. Cu asemenea indivizi vreti voi sa castigati alegerile de la Sebes? Hai **** !
    Sub sigla unui PDL care ne-a taiat salariile,pensiile, care a scumpit totul, a desfintat spitale,scoli, … a distrus Romania si a alungat romanii din tara, ei bine sub aceasta sigla mai vreti sa obtineti voi votutle romanilor?
    LA ANU SI LA MULTI ANI! DDL-ul va disparea dupa alegerile din acest an, asa cum a disparut PNTCD!!!

    • Victorius

      marți, 17.01.2012 at 13:07

      @Victoor (cu doi de o)
      ma uit la cum ai scris si vad ca n-ai facut greseli de ortografie, deci cred ca
      bacu’ l-ai luat.
      daca ma uit la ce ai scris vad un anume tip de om din Romania de azi – probabil suporter PSD sau PNL sau doar chibit politic, care nu pricepe sau pricepe dar nu vrea s-o arate cam ce sa- intamplat in Romania ultimilor ani.

      Zbiara suparat ca PDL a taiat pensiile (fals a vrut da n-a putut si atunci a majorat TVA) salariile, aici e corect, le-a taiat, a scumpit totul (o prostie), a desfiintat spitale (bine a facut ca si asa unele erau doar cu numele) si scoli.

      Cat de ticalos sau de prost trebuie sa fii sa dai pe goarna toata propaganda de la TV fara sa judeci catusi de putin?

      Faci parte din categoria celor care refiza sa vada lucrurile asa cum sunt.

      Ar fi trebui sa strigi tot asa de tare cand tot parlamentul a marit pensiile cu 50% intr-un an fara sa-si puna problema situatiei de la fondul de pensii – dupa mine un adevarat act de subminare a economiei nationale.

      • detalii

        marți, 17.01.2012 at 16:37

        @victorius ( mai degraba decuius) esti pe „nicari”
        1.-pensiiile au fost scazute dar [entru ca nu puteau fi taiate au fost scazute prin adaugarea de taxe. Deci habar nu ai
        2.-parlamentul nu a votat niciodata pensiile cu 50%…probabil erai ca basescu cind ai scris asta. „Sub influenta alcoolului” adica. )citat exact din presedinte

        Asa ca nu mai da pe goarna prostii si nu mai da vina pe televiziuni pentru ca se vede ca esti in afara problemei si indoctrinat pedelichea

        • Victorius

          marți, 17.01.2012 at 17:44

          Presupunand ca esti Victooor:
          ce te-ai oparit asa ma Victoras?

          1.care-s taxele (in afara contributiei la fondul de sanatate) care au scazut pensiile?
          2.parlamentul a votat cresterea in mare veselie

          Cat priveste pe Basescu:
          V-ati facut – unii – un obicei sa-linjurati pe Basescu. Daca face de ce face, daca nu face de ce nu face, daca poua e Basescu, daca nu ploua tot Basescu e.

          Genul asta de ******* – ca tine – ii datoreaza mult lui Basescu fara a fi macar consienti. Daca burta lor nu e destul de plina – si niciodata nu e destul cat au mancat, vor mai mult – atunci il injura pe Basescu.

          Nu stiu daca esti USLas sau cum mama *** va mai ziceti dar cap patrat sunt sigur ca esti.

          • detalii

            marți, 17.01.2012 at 17:55

            si? contributia la sanatate nu a scazut pensiile?
            apoi, dragul meu aerian, parlamentul nu a votat cresterea pensiilor cu 50% asa cum insisti tu si in al doilea post. Daca te referi la cresterea salariilor profesorilor este cu totul altceva, dar asta arata ca amesteci lucrurile fara sa le intelegi.
            Adio….pleaca cu basescul tau..caruia nu ii datorez nimic in afara faptului ca a umilit o tara, a distrus-o, a indatorat-o…a facut-o praf….
            daca unii sint cap patrat, cel putin tu dovedesti ca nici macar nu il ai…

          • Victorius

            marți, 17.01.2012 at 23:06

            Am un imbold puternic sa te fac aici in fel si chip dar astia de la cenzura Alba24 mi-au sters niste aprecieri total pozitive despre tine dar nu numai.

            Daca o tii langa cu pensiile atunci ar fi bine sa intrebi o babuta ca te lamureste ea cu cat i-a crescut pensia in 2008.

            Parca-l si aud pe marele Atanasiu cum se lauda in marele ziar Unirea: „…am crescut pensiile si vor mai creste…”

            Probabil p-asta il aprecizi nu ca pe Basescu.

            Cat despre cine a distrus tara si cine incearca s-o repare, cine sunt iresponsabilii si cine din contra nu cred ca e cazul sa-mi pierd vremea cu un tare-de-cap ca tine care chiar daca mintea-l duce nu vrea sa priceapa cum stau lucrurile.

            Tara asta are numai de pierdut pentru ca oameni ca tine au drept de vot. Asta-i baiu cu democratia asta: nu toata lumea pricepe ce consecinte poate avea un vot pus gresit.

  2. dancoe

    vineri, 13.01.2012 at 15:13

    Mugurele !…lasa-i ! esti sebesan, nu vinitura …

  3. rus

    vineri, 13.01.2012 at 21:00

    mugurele cadideaza la primarie si nu te pune cu oale, bani îi faci la primarie

  4. anonim

    marți, 17.01.2012 at 14:32

    ce pretentii sa avem de la un viceprimar care stim sebesenii cu totii ce hram poarta si cum a ajuns si el mare vedeta cu politica.Mugurel nu te lasa consideram ca ai mai multa cultura generala decat un ospatar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax