Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nu-i dilemă, este certitudine: CJ Alba a spus „pas” anul acesta Festivalului „Dilema Veche”

Publicat

Festivalul „Dilema Veche” nu se ține anul acesta. Este anunțul trist, dar poate previzibil, făcut de reprezentanții Consiliului Județean Alba, în apropierea momentului în care evenimentul ar fi trebuit să aibă loc. Se pare că motivul ar fi de natură administrativă, iar, pentru o eventuală rezolvare a problemei, ar fi necesară „instituționalizarea”.

Mult așteptat de unii, ignorat complet de alții, festivalul care a adus un strop de calitate și rafinament prin cultură în Alba Iulia a rămas, cel puțin deocamdată, o amintire. După ce albaiulienii care obișnuiau să se deplaseze în Cluj-Napoca, Sibiu sau București pentru un moment de „lux” cultural (cum a fost un concert al trupei lui Alexandru Andrieș, o seară de teatru de imagine sau teatru dans susținut de grupul condus de Arcadie Rusu, din București, o discuție de cafenea în compania lui Dan C. Mihăilescu sau Mircea Dinescu) au avut parte, toamna trecută, de toate acestea și de multe alte evenimente prin „Dilema Veche” în Cetatea Marii Uniri, se pare că în acest an nu se vor mai putea delecta cu atâta lejeritate prin clipe de acest gen.

Reprezentanții Consiliului Județean Alba, organizatorii ediției de anul trecut a Festivalului au explicat, cu minimum de detalii, că motivul pentru care evenimentul nu se va organiza în acest an ar fi „o problemă cu partenerul principal al evenimentului”, ce ar conduce la mai multe dificultăţi, inclusiv financiare.

Din acest motiv, în prezent se fac demersuri pentru „instituționalizarea” Festivalului „Dilema Veche”, prin înființarea unei asociații prin intermediul căreia să fie posibilă organizarea evenimentului în mod direct de către autoritățile județene din Alba, în viitor (cea mai optimistă variantă ar fi toamna anului 2013). Deocamdată nu au fost stabilite detalii despre asociația în discuție, însă vom reveni cu amănunte îndată ce situația va fi clarificată.

Până atunci însă, autoritățile ne asigură că vom avea parte de alte câteva evenimente similare la Alba Iulia, în această toamnă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. bono

    miercuri, 29.08.2012 at 18:08

    S-a schimbat „puterea”… s-au inchis portitele la fonduri … nu mai pot fura „portocalii” … ar trebui sa intre acum la furat „rosii”si „galbenii” … dar saracia e maxima , nu mai prea au ce fura. In plus relatiile „rosii”/ „galbeni” se cam imput … ce mai! ne asteapta o toamna bacoviana!

  2. Lutza

    joi, 30.08.2012 at 11:07

    Tipic romanesc: dintr-o lupta politica pierde un al treilea – cultura… pacat, foarte pacat!

  3. Pingback: Sfârșitul verii va aduce la Alba Iulia Festivalul “Dilema Veche”. Evenimentul se va desfășura în perioada în 30 august – 1 septembrie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax