Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Omul de afaceri Dinu Patriciu, achitat în Dosarul „Rompetrol”, de Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă

Publicat

Dinu Patriciu a fost achitat în Dosarul „Rompetrol”, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Acesta a fost trimis în judecată pentru 7 capete de acuzare, printre care delapidare, spălare de bani, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi manipularea pieţei de capital. Şi ceilalţi 11 inculpaţi din dosar au fost, de asemenea, achitaţi. Hotărârea nu este definitivă.

La termenul de judecată din iulie, procurorul a cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare, pentru Dinu Patriciu și instituirea sechestrului asigurător pentru 9 milioane de euro. Omul de afaceri este judecat în acest dosar, alături de alte 11 persoane.

Reamintim că, DIICOT i-a trimis în judecată, în septembrie 2006, pe Dan Costache Patriciu, Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Ştefan Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Victoria Anghelache. Dinu Patriciu a fost trimis în judecată pentru 7 capete de acuzare, printre care delapidare, spălare de bani, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi manipularea pieţei de capital.

Potrivit procurorilor, ca reprezentant al „Rompetrol” Dinu Patriciu, în calitate de reprezentant al grupului Rompetrol, ar fi organizat şi coordonat operaţiunile de tranzacţionare a acţiunilor emise de SC „Rompetrol Rafinare” SA, prin intermediul unor conturi aparţinând unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme „Rompetrol”, în scopul influenţării şi menţinerii unui nivel artificial al preţului de deschidere şi tranzacţionare, la data de 7 aprilie 2004, pentru simbolul RRC de 116 lei/acţiune, preţ la care a fost asigurat transferul unui număr 1 miliard acţiuni RRC de la SC Rompetrol SA către Saltville Ltd.

În aprilie 2004, Dinu Patriciu ar fi dispus afişarea în sistemul electronic de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti a unor ordine de bursă de vânzare şi cumpărare, prin care s-ar fi indus semnale false si înşelătoare pentru ceilalţi participanţi la tranzacţionare, privind cererea şi oferta.

Procurorii susţin că, în perioada septembrie 1999 – noiembrie 2001, Dinu Patriciu şi-ar fi însuşit 85 milioane de dolari, din Acordul EPSA, sumă ce revenea bugetului de stat. Ar fi încercat sa piardă urma banilor respectivi prin încheierea de contracte de cesiune de creanţe, împrumut şi novaţie între firmele din cadrului grupului „Rompetrol”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax