Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Optimism în doze mici pentru unii albaiulieni, la intrarea în noul an

Publicat

Albaiulienii nu privesc cu prea mult optimism înspre noul an. Cel puţin aceasta este concluzia pe care am desprins-o în urma unor scurte discuţii pe care le-am purtat cu mai multe persoane, de vârste diferite din Alba Iulia. Şi în 2011, oamenii se simt împovăraţi de greutăţi şi prea puţini sunt cei care reuşesc să îşi pună speranţe în mai bine.

Adrian, de 46 de ani, din Alba Iulia este paznic de noapte, are un copil, iar soţia sa a decedat în urmă cu câţiva ani: „Nu cred că 2011 va fi un an cu mai mult noroc pentru mine. Fiul meu este student în anul III la Facultatea de Construcţiii din Timişoara, iar salariul meu de 900 de lei abia dacă îmi ajunge să îl ajut pe el să îşi termine studiile. Ce sa fac? Am vrut să îl transfer la facultate la Alba Iulia, dar nu există acest profil şi nu pot să îl oblig să facă altceva, dacă asta îşi doreşte. Doar pe el îl am, aşa că încerc să îi ofer ce pot. Când o să termine el facultatea, poate o să mă pot gândi şi la altceva, deocamdată anul acesta sigur nu o să imi aducă nimic mai bun”.
Nici doamna Ileana, pensionară, nu a privit cu optimism, când a fost întrebată cum se simte în noul an: „Ce an nou sau an vechi? Cu pensia mea abia dacă mai îmi ajunge să îmi iau o pâine. Sunt prea bătrână să mai sper la ceva, dar nici viitorul copiilor noştri nu e mai roz. Pe mine să nu mă mai întrebaţi de ani. Fiecare e mai rău.”

Singurii care se arată mai bucuroşi în 2011 sunt elevii. Unii dintre ei nu simt încă greutăţile vieţii, aşa că au profitat de intrarea în noul an, ca să petreacă cu prietenii. „Din fericire, mama şi tata îşi permit să îmi ofere tot ce îmi doresc. Pentru mine, noul an a însemnat Revelionul, deci distracţie cu prietenii”, ne-a spus Alex, de 17 ani, din Alba Iulia.

Am încercat să stăm de vorbă cu oameni de vârste diferite, pentru a vedea măcar o parte din atitudinea cu care albaiulienii au intrat în noul an, având în vedere că atmosfera Sărbătorilor i-ar putea îndemna pe aceştia să mai uite de greutăţi şi să privească cu speranţă spre noul an în care tocmai am intrat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax