Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Patronul „CristalSoft” din Alba Iulia acuză administraţia locală de „politizarea” noului PUZ

Publicat

Dezbaterea publică ce a avut loc miercuri, la Alba Mall, pe tema noului Plan Urbanistic Zonal al centrului civic din Alba Iulia nu a fost una lipsită de discuţii în contradictoriu. Patronul firmei „CristalSoft” din Alba Iulia, Alin Popa şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că sediul societăţii comerciale pe care acesta o deţine urmează să fie demolat, pentru a lăsa loc viitoarelor proiecte cuprinse în PUZ. „Trebuie să faceţi distincţie între o societate comercială şi o casă de locuit. Este firmă de interes naţional, în care muncesc oameni, fie că vă convine sau nu. Avem peste 2.000 de clienţi, firme străine şi nu putem opri activitatea. Am făcut un material pe şapte pagini, în care mi-am expus punctul de vedere şi, după părerea mea, nu s-a respectat legea în întocmirea acestui PUZ. Eu cred că o să se întâmple la fel ca şi la PUZ-ul trecut. Am constatat că, de atunci şi până acum, nici o cărămidă nu s-a pus una peste alta în realizarea lui „, a explicat Alin Popa.

Ca răspuns la declaraţia patronului „CristalSoft”, ahitectul şef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin a atras atenţia asupra faptului că, la momentul în care Alin Popa a primit autorizaţia de construcţie, acesta a fost înştiinţat că este vorba de un teren pe care urmează se se facă exproprieri, iar, în acest sens, a fost eliberat şi un act de la notar.

Omul de afaceri Alin Popa a dat de înţeles că în elaborarea noului PUZ s-a ţinut cont din nou de înclinaţiile politice şi mai puţin de interesele oamenilor şi a făcut referire la faptul că există câteva firme în Alba Iulia la care administraţia locală apelează atunci când trebuie duse la final anumite proiecte: „Fără să se supere domnul Străjan, eu cred că mai existăşi alţi arhitecţi care să poată să se ocupe de lucrările din municipiu”.

La rândul său, arhitectul Ioan Străjan ţinut să sublinieze faptul că toate lucrările cuprinse în noul PUZ nu sunt făcute cu forţa şi că se află încă în stadiul de propuneri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax