Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STATISTICĂ: Numărul poluărilor accidentale pe râurile din Alba a scăzut, în 2010

Publicat

În acest an, în judeţul Alba au fost înregistrate patru cazuri de poluări accidentale. Potrivit unei evaluări realizate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, numărul poluărilor accidentale este în scădere faţă de 2009, când au fost semnalate 7 cazuri de acest fel. În trei situaţii au fost afectate râurile Valea Aiudului (afluent al râului Mureş), Ighiel (afluent al râului Ampoi) şi Valea Şesei (afluent al râului Arieş), producând efecte minore asupra faunei.

Fenomenele au fost provocate de deversări de ape acide, sânge provenit de la unităţi de procesare a cărnii şi steril încărcat cu suspensii de cupru, fier şi zinc, de la exploatările miniere aflate în conservare.

O altă poluare accidentală  s-a produs în luna ianuarie 2010, în oraşul Ocna Mureş, unde au apărut exfiltraţii de apă, motorină şi aer sub presiune de la o sondă aflată pe câmpul de sonde.

S-au luat măsuri pentru reducerea daunelor, iar,după identificarea poluatorilor, au fost aplicate amenzi contravenţionale sau sancţiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. adi

    miercuri, 22.12.2010 at 08:04

    pai normal ca a scazut daca nu mai exista industrie in judetul alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax