Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Poliţa de asigurare facultativă a locuinţei, alternativă la asigurarea obligatorie

Publicat

Asigurarea obligatorie pentru locuinţe s-ar putea să nu mai fie obligatorie pentru toată lumea. Parlamentarii au adoptat un amendament potrivit căruia cei care îşi cumpără o poliţă facultativă vor fi scutiţi de plata celei obligatorii. Legea se află la Preşedinţie, pentru promulgare.

Reprezentantul unei agenţii de asigurări din Alba Iulia a precizat că poliţele de asigurare facultativă mai scumpe, care acoperă riscurile de calamităţi naturale ar putea reprezenta o alternativă la asigurarea obligatorie, însă deocamdată statul nu a luat o decizie concretă în acest sens.  Există totuşi asigurări facultative care nu prevăd despăgubiri în cazul inundaţiilor sau cutremurelor, iar acestea nu vor suplini poliţa obligatorie.

Asigurarea locuinţelor a devenit obligatorie din 15 iulie a.c., proprietarii având la dispoziţie şase luni pentru a încheia poliţa, până la 15 ianuarie 2011. Poliţa obligatorie costă 20 de euro pe an. Asigurarea nu acoperă decât trei riscuri: inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren, iar valoarea despăgubirilor este de 20.000 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax