Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Prima de sărbători, un vis frumos pentru mulţi bugetari din judeţ

Publicat

Foto: descopera.org

Sfârşitul de an îi găseşte pe bugetari cu salariile reduse şi fără darurile de Sărbători. Este primul an în care primele de sărbători nu sunt luate în discuţie de către autorităţi. Angajaţii de la Finanţele Publice au primit promisiuni din partea ministerului că li se vor acorda la timp drepturile salariale, însă, până în prezent, nu s-a adus vorba de cel de-al 13-lea salariu sau primele de sărbători, după cum a declarat, pentru Alba24.ro, Nicolae Iordache, lider Sindicat Finanţe Alba.

Nici profesorii nu au speranţe că vor sfârşi anul cu bani în buzunar sau că masa de Crăciun va fi bogată. „Primele de sărbători” ar putea veni doar din partea unor partide politice, aflate deja  în campanie electorală, deoarece primăriile nu mai au bani nici pentru salarii, după cum a precizat Ioan Stanca, lider Sindicat Învăţământ Alba. Al 13-lea salariu nu a fost luat în discuţie, după cum a mai spus acesta.

Lupta pentru drepturile salariale ale profesorilor se dă în instanţă. „Zilele acestea vom acţiona statul în instanţă pentru recuperarea primelor de vacanţă, rămase neplătite şi vom câştiga, cu siguranţă”, a declarat Ioan Stanca.

Primăriile din judeţ vor oferi mici atenţii de Sărbători, dacă bugetul le va permite. Reamintim că reprezentanţii Guvernului au precizat că, din cauza condiţiilor financiare de criză, ulterior având în vedere şi reducerea salarială de 25%, nu va putea fi acordat al 13-lea salariu pentru anul 2010.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax