Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Stremţ, nevoită să angajeze funcţionari publici cu ziua

Publicat

ochelari acte

Primarul din Stremţ, Traian Popa, se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce priveşte numărul tot mai redus al personalului din administraţia publică locală şi salariile foarte mici, corelate cu un volum de muncă tot mai mare.

Administraţia publică locală Stremţ are în prezent nouă angajaţi, dintre care şapte sunt în aparatul propriu al primăriei. Traian Popa a declarat că în acest an au plecat patru angajaţi din Primărie, o persoană în concediu prenatal iar restul s-au pensionat. În locul acestora, primarul a angajat patru tineri din comună, absolvenţi de studii superioare, însă, din cauza faptului că Guvernul menţine în continuare posturile bugetare blocate, s-a văzut nevoit să-i angajeze pe tineri cu contract pe perioadă determinată, nefiind posibilă opţiunea unui loc de muncă sigur în cadrul Primăriei sau salarii decente.

„Am patru absolvenţi de facultate, cu diplomă de licenţă, tineri care doresc să-şi întemeieze familii în aceşti ani, au ajuns la salarii de 550- 650 de lei pe lună. Mai mult, la ora actuală suntem în plină desfăşurare a recensământului general agricol, încheierea situaţiei de sfârşit de an, inventariere şi altele. Sincer, mi-e jenă să le mai cer acestor tineri să lucreze suplimentar”, a declarat Traian Popa.

Modul cum au înţeles guvernanţii reducerile de personal din primării este cu adevărat o problemă. Guvernul a decis să blocheze şi în 2011 posturile, prin angajarea doar a unui funcţionar la şapte posturi eliberate, motivând că ieşirea din recesiune este „înceată” şi estimează astfel o reducere a costurilor de personal.

La Stremţ, asta înseamnă că trebuie să plece toţi angajaţii din Primărie, ca să se mai poată face o angajare. Pentru a suplini lipsa secretarei, plecată în concediu prenatal, a contabilei, a agentului agricol şi a unui alt funcţionar, ieşiţi toţi în pensie, primarul i-a angajat pe cei patru tineri absolvenţi cu ziua.

„I-am angajat pe perioadă determinată cu ziua. Nu beneficiază de vechime, nu beneficiază de carte de muncă. Din punct de vedere al perspectivei, nu le pot oferi aproape nimic”, a mai spus acesta.

Primăria Stremţ are nevoie de un minim de 22 de funcţionari publici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax