Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de amenajare a Ravelinului Sf. Elisabeta din Cetatea Alba Carolina: Peste 5000 de metri pătraţi de zone de promenadă şi recreare pentru albaiulieni

Publicat

foto: facebook RYMA

Organizaţia Non-Guvernamentală R.Y.M.A a solicitat Consiliului Local al municipiului Alba Iulia aprobarea documentaţiei Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea amenajării nucleului cultural Latura de Nord a Fortificaţiei de tip Vauban Alba Carolina. Obiectul PUD îl reprezintă amenajarea unor spaţii interioare şi exterioare din Ravelinul Sf. Elisabeta-Cristina şi contragarda aferentă ravelinului în suprafaţă de 5.321 mp, ce vor servi drept zone de recreare şi promenadă, terase, locuri de joacă pentru copii şi zone de camping.

În raportul de specialitate prezentat consilierilor se arată că proiectul presupune lucrări de restaurare şi amenajare peisagistică, prin revitalizarea zonelor verzi şi mărirea gradului de atractivitate în spaţiile libere din Cetate. Curtea interioară a ravelinului va fi utilizată pentru concerte nocturne şi teatru în aer liber, iar spaţiul exterior va fi amenajat pentru a putea găzdui concursuri şi expoziţii în aer liber, festivaluri de muzică şi artă contemporană, tabere de creaţie pentru liceeni şi studenţi, dar şi pentru concursuri culinare. Tot aici se prevede amenajarea unui cuptor din cărămidă pentru arderea ceramicii, util în cadrul atelierelor de creaţie.

În interiorul Ravelinului Sf. Elisabeta, se doreşte amenajarea unui atelier multimedia, a unei camere de oaspeţi cu hol, grup sanitar şi cameră de socializare, dar şi o ceainărie literară. Pe contragarda Ravelinului, va fi prevăzut un hol de primire, o galerie expoziţională cu vânzare, un punct de informare turistică şi un grup sanitar.

Proiectul a primit avizul favorabil al Comisiei de Urbanistică din cadrul Primăriei Alba Iulia, dar votarea acestuia a fost amânată până la obţinerea tuturor avizelor necesare de la Ministerul Culturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    miercuri, 25.01.2012 at 15:15

    ESTE PACAT CA SANTUL CETATI DINSPRE PIATA VECHE, CATRE ZONA CAROLINA, ESTE INPARTIT PENTRU GRADIN PARTICULARE CA LA SATE.PENTRU CEAPA, PENTRUNJEL, SA FIE STRICAT ASPECTUL DE MONUMENT AL CATATI E PACAT.CINE VREA AGRICULTURA SE POATE FACE IN SATE NU IN CENTRUL, ISTORIC AL ORASULUI.CAND DESFINTATI ACEST HAOS DL.HAVA??????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax