Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: În cazul violenței domestice, poliţiştii ar putea să intervină și să separe imediat soţii

Publicat

violentaMinisterul Muncii lucrează la un proiect care vizează violența domestică. Astfel, dacă polițiștii veniți la fața locului constată că unul dintre soți a fost lovit și dacă e clar că locuința a fost locul unor scene violente, pot separa soții pentru a se evita noi vătămări între aceștia, a trasmis ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru. În prezent poliţistul nu poate interveni în certurile dintre soţ şi soţie, în caz de pericol victima fiind obligată să ceară un ordin de protecţie. 

„În problema domestică se pune problema acum a unei reforme de substanță și noi discutăm cu Ministerul de Interne ca atunci când polițiștii constată că este lovit unul dintre parteneri și sunt prin casă lucruri alandala, să poată să îi separe”, a declarat Dragoș Pîslaru, la Digi24.

Potrivit ministrului, în legislația actuală „polițistul vede, constată, pleacă și cere mandat de la procuror care poate dura și până la 30 de zile până îl obține”.

„Lucrăm la faptul ca atunci când poliția constată violența, să poată să îi separe, 72 de ore măcar. Se separă soț soție. Dacă are copil, ideea nu e să-i duci pe toți în trei locuri diferite. Problema care se pune este: avem în acest moment o politică clară de centre de agresori și de victime, avem unde să-i ducem? Ce facem când sunt copii?”, a mai transmis ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax