Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Publicitatea în centrele istorice va fi interzisă, din 2011

Publicat

Până la 1 mai 2011, toate formele de publicitate vor trebui să fie în conformitate cu noile reglementări impuse de un proiect de lege iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, aprobat recent de Guvern, care se ghidează după principiile Cartei de la Leipzig pentru Oraşe Europene Durabile. Autorităţile locale urmează să demareze organizarea de licitaţii pentru amplasamentele destinate mijloacelor de publicitate.

După intrarea în vigoare a proiectului de lege-cadru privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, autorităţile administraţiei publice din teritoriu vor elabora Regulamente locale, în colaborare cu specialişti din domeniul arhitecturii, urbanismului şi cu reprezentanţi ai industriei de outdoor.

Astfel, va fi interzisă publicitatea în centrele istorice ale oraşelor. De asemenea, potrivit ministrului Dezvoltării, Elena Udrea, există restricţii privitoare la distanţa dintre panouri, la suprapunerea într-o anumită zonă a mai multor forme de publicitate. „De exemplu, mesh-urile, banner-ele nu mai pot fi folosite în zonele în care există publicitate prin panouri stradale”, a exemplificat aceasta.

Inspectoratul de Stat în Construcţii va controla respectarea prevederilor legii menţionate şi va acorda sancţiuni, în cazurile de încălcare a acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax