Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RAR pornește ofensiva împotriva mașinilor înmatriculate în Bulgaria conduse de șoferi români. Verificări tehnice în trafic

Publicat

Veste proastă pentru șoferii români care conduc mașini cu numere de Bulgaria. Mașinile înmatriculate în țara vecină care circulă pe teritoriul României  vor fi oprite și verificate în trafic, după ce Registrul Auto Român a aunțat că aceste automobile vor fi luate în colimator.

Oficialii RAR spun că se luptă aprig cu vehiculele înmatriculate la vecinii de peste Dunăre, a căror certificare tehnică este ”lamentabilă şi îndoielnică”.

Avem o luptă aprigă, pe care nu vi-o ascund, cu vehiculele înmatriculate în Bulgaria, a căror certificare tehnică este de multe ori lamentabilă şi îndoielnică. Nu este nimic de ascuns în treaba asta şi o spun fără niciun fel de reţinere. O altă problemă majoră, pe care sincer, în momentul prezent, având în vedere abordarea Uniunii Europene, nu ştim cum să o abordăm, este circulaţia vehiculelor cu volan pe dreapta şi înmatricularea lor în România. Este mai puţin periculos la nivel de autoturism, deci vehiculul micuţ, dar, începând de la 5 tone în sus, cel puţin la structura rutieră pe care o avem noi, este un real pericol acest tip de autovehicul la circulaţia frecventă prin România. Circulaţia în trecere nu are relevanţă‘, a explicat Flaviu Câmpeanu, director RAR.

Potrivit acestuia, echipajele RAR nu pot face controale decât împreună cu Poliţia, iar atunci când poliţistul are suspiciuni cu privire la starea tehnică a unei maşini o poate opri, iar experţii RAR se ocupă de verificarea tehnică.

sursa: Capital, Stiri de Cluj, RAR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax