Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REFERENDUM: În județul Alba există 319.858 de alegători și 351.840 de buletine de vot. Vezi precizările de la Prefectură

YouTube video

Publicat

Prefectul județului Alba, Dan Simedru face noi precizări cu privire la modul în care se va desfășura referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Acesta a explicat că se vor lua toate măsurile pentru respectarea legalității, iar, în acest sens, vineri, la sediul Instituției Prefectului Alba are loc instruirea președinților secțiilor de votare și a primarilor din județ.

Președinții secțiilor de votare vor intra la instruire în serii de câte 60. Potrivit prefectului, aceștia au primit fiecare câte un telefon mobil pentru a putea comunica în timp util informațiile către BEJ dar și câte o broșură, în care sunt cuprinse toate legile și hotărârile de Guvern adoptate pentru referendum.

Dan Simedru a explicat și care va fi procedura de vot pentru persoanele care nu au posibilitatea să se deplaseze la secțiile de votare. Acesta a declarat că toate persoanele care sunt spitalizate sau considerate netransportabile vor putea vota cu ajutorul urmei mobile. Directorii unităților medicale din județ au fost informați că vor trebui să întrebe pacienții dacă doresc să li se aducă urna mobilă, iar ulterior să întocmească o listă cu aceștia. Urna mobilă va fi adusă de către reprezentanți ai Jandarmeriei sau ai IPJ Alba, însoțiți de câte doi membri ai partidelor politice. Buletinele de vot vor fi transportate la cea mai apropiată secție de votare. Potrivit datelor prezentate de directori, cel mai mare număr de pacienți internați într-o unitate medicală din județ se află la Spitalul Județean Alba, respectiv 650 de persoane.

La nivelul județului Alba există în prezent 319.858 de alegători și 351.840 de buletine de vot.

Vedeți, mai jos, unde sunt amplasate secțiile de vot în județul Alba:

Sectii de vot Alba

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax