Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Săptămâna Tinerilor Antreprenori: 10 idei de afaceri, prezentate la Centrul Comunitar Resursă din Aiud

Publicat

10 tineri antreprenori din Aiud şi-au expus ideile de afaceri marţi, în faţa juriului, la Centrul Comunitar Resursă din oraş. Dintre acestea, trei au fost selectate de comisie pentru a fi sprijinite în realizare: un proiect de dezvoltare a Asociaţiei „HIP-TEC”, un magazin şi un atelier de creaţie. Toţi participanţii vor urma cursuri de antreprenoriat. Evenimentul este parte din „Săptămâna Tinerilor Antreprenori”, acţiune a proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin intreprinderi sociale”, iniţiat de Consiliul Judeţean Alba.

Marți, 15 mai, la Centrul Comunitar „Resursă” din Aiud, a avut loc, în cadrul Săptămânii Tinerilor Antreprenori, un concurs de idei de afaceri, organizat de Consiliul Județean Alba, beneficiar al proiectului „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale”, CCR Aiud și Consiliul Local Aiud, în parteneriat cu Fundația „Civitas” pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă și Evaluarea Competențelor în Asistență Socială și Die Quardenker- Austria.

10 idei de afaceri au fost înscrise în concursul adresat în special tinerilor aiudeni. Cea mai bună prezentare este a Balogh Csilla, care a susținut un proiect de dezvoltare a Asociației HIP-TEP. O altă idee apreciată de juriu a fost prezentată de Marius Spaniol, vânzător ambulant, care și-a exprimat intenția de a-și deschide un magazin pentru întreținerea familiei. Nu în ultimul rând, juriul a remarcat și atelierul de creație pentru pictură pe sticlă și portrete în tuș, idee prezentată de Florina Borca.

Ceilalți participanți au susținut ideea înființării unor ferme de bovine, de furaje sau de ouă, a deschiderii în Aiud a unui club de noapte sau a unui coafor. Toți participanții la concurs vor beneficia de pregătire în vederea accesării de proiecte europene și guvernamentale pentru dezvoltarea ideilor lor și vor învăța cum se elaborează un plan de afaceri.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Aiud a salutat inițiativa de organizare a unei competiții pentru idei de afaceri și a subliniat necesitatea completării măsurilor de susținere a investitorilor luate la nivel local de autorități, în virtutea posibilităților legale pe care le au, cu politici fiscale sănătoase adoptate de Guvern, care să sprijine realmente mediul de afaceri, atât de important pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă.

Pentru a vedea cum s-a desfăşurat „Săptămâna Tinerilor Antreprenori în celelalte Centre Comunitare Resursă din judeţ, accesaţi secţiunea Economie Socială a ziarului Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ProTranslatio - Birou de traduceri

    joi, 17.05.2012 at 22:05

    Interesanta initiativa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax