|

Săptămâna Tinerilor Antreprenori: 10 idei de afaceri, prezentate la Centrul Comunitar Resursă din Aiud

10 tineri antreprenori din Aiud şi-au expus ideile de afaceri marţi, în faţa juriului, la Centrul Comunitar Resursă din oraş. Dintre acestea, trei au fost selectate de comisie pentru a fi sprijinite în realizare: un proiect de dezvoltare a Asociaţiei „HIP-TEC”, un magazin şi un atelier de creaţie. Toţi participanţii vor urma cursuri de antreprenoriat. Evenimentul este parte din „Săptămâna Tinerilor Antreprenori”, acţiune a proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin intreprinderi sociale”, iniţiat de Consiliul Judeţean Alba.

Marți, 15 mai, la Centrul Comunitar „Resursă” din Aiud, a avut loc, în cadrul Săptămânii Tinerilor Antreprenori, un concurs de idei de afaceri, organizat de Consiliul Județean Alba, beneficiar al proiectului „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale”, CCR Aiud și Consiliul Local Aiud, în parteneriat cu Fundația „Civitas” pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă și Evaluarea Competențelor în Asistență Socială și Die Quardenker- Austria.

10 idei de afaceri au fost înscrise în concursul adresat în special tinerilor aiudeni. Cea mai bună prezentare este a Balogh Csilla, care a susținut un proiect de dezvoltare a Asociației HIP-TEP. O altă idee apreciată de juriu a fost prezentată de Marius Spaniol, vânzător ambulant, care și-a exprimat intenția de a-și deschide un magazin pentru întreținerea familiei. Nu în ultimul rând, juriul a remarcat și atelierul de creație pentru pictură pe sticlă și portrete în tuș, idee prezentată de Florina Borca.

Ceilalți participanți au susținut ideea înființării unor ferme de bovine, de furaje sau de ouă, a deschiderii în Aiud a unui club de noapte sau a unui coafor. Toți participanții la concurs vor beneficia de pregătire în vederea accesării de proiecte europene și guvernamentale pentru dezvoltarea ideilor lor și vor învăța cum se elaborează un plan de afaceri.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Aiud a salutat inițiativa de organizare a unei competiții pentru idei de afaceri și a subliniat necesitatea completării măsurilor de susținere a investitorilor luate la nivel local de autorități, în virtutea posibilităților legale pe care le au, cu politici fiscale sănătoase adoptate de Guvern, care să sprijine realmente mediul de afaceri, atât de important pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă.

Pentru a vedea cum s-a desfăşurat „Săptămâna Tinerilor Antreprenori în celelalte Centre Comunitare Resursă din judeţ, accesaţi secţiunea Economie Socială a ziarului Alba24.ro.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=91924avatar Publicat de pe 17 mai 2012 şi actualizat pe 17 mai 2012.
Publicat în ACTUALITATE, Economie Socială.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Săptămâna Tinerilor Antreprenori: 10 idei de afaceri, prezentate la Centrul Comunitar Resursă din Aiud”

  1. ProTranslatio - Birou de traduceri
    avatar

    Interesanta initiativa!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nicusor: Cu ce eforturi? Platim apa mai mult decat gaz si en electrica.Tot platim investitii, au fost proiecte si in...
  • iulia: Asteptam ,ca in locurile de joaca pentru copii , sa fie plantati copaci mari ( nu doar ornamentali ) care sa...
  • xxx: „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq...
  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI