Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Service-urile auto din Alba, controlate de ITM: O singură amendă de 4.000 lei, pentru o firmă din Bacău cu punct de lucru în Alba Iulia

Publicat

În anul 2012, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a făcut controale la 24 de service-uri auto din judeţul Alba. Inspectorii au identificat 59 de neconformități, au aplicat 58 de avertismente şi o amendă contravențională în valoare 4.000 de lei. Singura firmă amendată nu este din judeţul Alba, ci din Bacău și are doar un punct de lucru aici. Obiectul controalelor a fost verificarea respectării normelor de siguranță și sănătate în muncă.

La unităţile controlate îşi desfăşurau activitatea un număr de 270 de lucrători. În cele 24 de controale au fost constatate 59 abateri de la legislaţia specifică şi au fost dispuse tot atâtea măsuri de remediere a acestora. Toate neconformităţile constatate au fost sancţionate. În 58 de cazuri au fost aplicate avertismente , dar și o amendă în valoare de 4.000 lei firmei SC Ara Autocamioane SRL Bacău pentru lipsa fişei de aptitudine la angajare.

Prin programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pe anul 2012, a fost stabilită desfăşurarea unei campanii de verificare privind modul in care angajatorii din domeniul de activitate întreţinere şi reparaţii auto, respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Motivarea campaniei are ca bază faptul că acest tip de activitate implica utilizarea de echipamente tehnice, substanţe chimice periculoase si implicit tehnologii de lucru care pot genera apariţia unor accidente de muncă sau îmbolnăviri.

Prin procedura comunicată de Inspecţia Muncii, desfăşurarea efectivă a campaniei a fost stabilită pentru luna mai a anului curent, iar obiectivele de urmărit au fost structurate pe 3 categorii şi anume organizarea activităţilor de securitate şi sănătate în muncă, pregătirea şi instruirea personalului, supravegherea stării de sănătate a salariaţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax