Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud nu își găsește manager. Concursuri fără câștigători, pentru un salariu care îți taie respirația

avatar

Publicat

spital pneumoftiziologie aiudSpitalul de Pneumoftiziologie din Aiud pare să nu își găsească manager, după ce trei concursuri organizate în acest an pentru ocuparea funcției au rămas fără rezultat. La primul concurs organizat în luna ianuarie nu s-a înscris nimeni, iar, la următoarele două, candidații nu au reușit să obțină punctajul minim de promovare.

În 2015, în legislație s-a introdus obligativitatea ca managerii de spitale să aibă studii economico-financiare, juridice sau medicale. Contractul fostului manager, Vasile Vultur, care a ocupat funcția timp de aproximativ 7 ani, a expirat în luna februarie 2017, astfel că postul a fost scos la concurs, după noile criterii.

După primul concurs, organizat în luna ianuarie, la care nu s-a prezentat niciun candidat, Vasile Vultur a rămas interimar pe funcție pentru încă 3 luni. După cel de-al doilea concurs, în care niciunul din cei doi candidați nu a promovat, lui Vultur i s-a mai prelungit interimatul cu încă 3 luni. După această perioadă, interimatul este asigurat, în prezent, de Virginia Gomboș (director medical al instituției).

Conform legii sănătății, salariul de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud este de aproximativ 12.500 lei brut, fiind compus din salariul de bază plus diferite sporuri, printre care cel mai important, cel de TBC.

Reamintim faptul că, în toamna anului trecut, unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei după ce în presă au apărut imagini și filmări cu șoareci surprinși prin saloanele spitalului. Vultur a precizat atunci că, încă de la preluarea funcţiei de conducere, din 2010, a încercat, în măsura în care a fost posibil, să modernizeze spaţiile din clădirile ce datează din 1924 şi fuseseră reabilitate ultima dată în 1996.

Citește și O secţie a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, ÎNCHISĂ temporar de Inspecţia Sanitară, după imaginile cu şoareci şi urechelniţe din saloane. Amendă de 5000 lei

În acest an, pentru ocuparea funcției de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, au fost organizate trei concursuri, în lunile ianuarie, mai și august. Potrivit regulamentului, ocuparea funcției de manager la unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Alba se face prin concurs, organizat de Consiliul de administrație, la care au acces persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

 • cunosc limba română, scris și vorbit
 • sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic
 • sunt absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, ori sunt absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, potrivit legii
 • au cel puțin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii
 • nu au fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni comise cu intenție, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea
 • sunt apte din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic)
 • nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii

Fiecare concurs s-a desfășurat în două etape, respectiv etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite în anunțul de concurs (etapă eliminatorie) și etapa de susținere publică și de evaluare a proiectului de management. Nota finală minimă de promovare a fost 7,00.

La primul concurs organizat în luna ianuarie nu s-a depus niciun dosar.

Pentru cel de-al doilea concurs, ce a avut loc în data de 16 mai, s-au înscris trei candidați, respectiv Cristian Rugeanu, Maria Marinela Cristea și Roxana Nistea, cea din urmă fiind respinsă în urma verificării dosarelor.

După susținerea proiectelor de management, cei doi candidați nu au reușit să obțină nota finală minimă de promovare, respectiv 7. Rezultatele au fost următoarele:

 • Maria Marinela Cristea – 6,23 punctaj final
 • Cristian Rugeanu – 5,00 punctaj final

Funcția de manager a fost scoasă din nou la concurs în 3 august 2017. De această dată s-au înscris doi candidați, respectiv Maria Marinela Cristea și Tunde Renata Giurgiu. La fel ca și în cazul primului concurs organizat, candidații nu au reușit să obțină nota minimă de promovare. Rezultatele au fost următoarele:

 • Maria Marinela Cristea – 5,61 punctaj final
 • Tunde Renata Giurgiu – 3,17 punctaj final

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. avatar

  elector fraudat

  marți, 09.01.2018 la 17:47

  trebuie un politruc pe functia aceea !numai un manager politruc poate sa aduca bani la partid ! nici nu mai conteaza care patrid ! Se adplta modelul Dragnea de utilizare a banului public? nu ii cred in stare de altceva .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

ELECTRICA: Întreruperi de curent programate în judeţul Alba, din cauza lucrărilor în reţea, în 29 și 31 mai

avatar

Publicat

Electrica anunţă întreruperi programate în alimentarea cu energie în localităţi din judeţul Alba, în zilele de 29 și 31 mai, din cauza lucrărilor de întreţinere a reţelei.

În funcţie de condiţiile meteo, lucrările ar putea fi reprogramate.

Marţi, 29 mai

Orele 9.00-16.00 Arieșeni, Izlaz (parțial), strada Principală

Joi, 31 mai

Orele 9:00-16:00 Arieșeni, Izlaz (parțial), strada Principală

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: La Aiud ca la Veneția. Străzi inundate după o ploaie de 60 de minute. Au ieșit și gropile la iveală

avatar

Publicat

O gondolă mai lipsea astăzi pe străzile din Aiud. Orașul s-a transformat astăzi într-o mică Veneție după o ploaie de aproxmativ 60 de minute. Bineînțeles o Veneție mai mică și mult mai urâtă. Râuri pe mijlocul șoselei, oameni urcați pe bancile din stațiile de autobuz și cratere pline de apă a lăsat ploaia în urma ei. Lucrări făcute ”din brișcă” pe unele străzi din Aiudul de Sus au făcut ca apa să vină la vale cu tot cu asfaltul măcinat pus ca ”plombă” în gropile de pe străzile neincluse încă în planurile de modernizare ale primăriei. Pe rețelele de socializare inundația a continuat cu critici la adresa administrației locale și a primăriței orașului.  

Ploaia din seara asta a transformat Aiudul într-o veritabilă mlaștină urbană. Dacă orașul a fost inundat de apă, paginile de socializare au fost inundate de reacții însoțite de poze ale cetățenilor nemulțumiți de calitatea străzilor, de gropile din asfalt care le distrug mașinile zi de zi și de atitudinea administrației locale în ceea ce privește situația carosabilului din oraș.

Străzile Țiglăriei, Nicolae Bălcescu, Viilor și Zorilor au devenit un amestec de pietriș, gropi, apă și puțin asfalt în urma ploii. Oamenii sunt revoltați pe administrația locală și pe primărița din Aiud care în campania electorală a promis refacerea carosabilului de pe străzile respective, dar după spusele locuitorilor când strada principală a fost asfaltată, vechiul asfalt a fost ras, pus bucăți și bătătorit în gropile de pe stradă, la o ploaie mai serioasă cum a fost cea de azi el fiind luat de ape și adus pe străzile inferioare.

Ba mai mult un cetățean, într-o postare a invitat-o pe primărița Oana Badea la o plimbare și o inspecție pe trotuarele străzilor construite în timpul campaniei electorale pentru a vedea calitatea lor.

Situația în altă zona a orașului este un pic mai „spațială” , gropile umplute cu apă semănând izbitor cu craterele de pe Lună, strada respectivă fiind un drum garantat către un service pentru orice mașină.

Și cei care folosesc mijlocul de transport în comun au avut nevoie să fie inventivi. Pentru a nu sta cu picioarele în râul proaspăt format, un grup de aiudeni s-au urcat cu picioarele pe banca din stație și au aștepta liniștiți autobuzul.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul Luminii de la Alba Iulia a fost AMÂNAT din cauza vremii nefavorabile. Evenimentul va fi reprogramat

avatar

Publicat

Festivalul Luminii organizat de către cercetașii din Alba Iulia, care trebuia să aibă loc sâmbătă, începând cu ora 20:00, a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Vremea rea din această seară nu a permis desfășurarea în bune condiții a Festivalului Luminii organizat de către cercetașii din Alba Iulia.

Cu toate că cercetașii pregătiseră mii de gulguțe cu lumini, ateliere de îndemânare, cântece la chitară, jocuri pentru copii și deja tradiționalul schimb de carte, ploaia nu a permis desfășurarea evenimentului.

Organizatorii transmit că vor reprograma evenimentul și vor anunța data în următoarele zile.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia a MURIT după ce i s-a făcut rău, într-un bazin din stațiunea Geoagiu-Băi. Ce spun martorii

avatar

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia a murit sâmbătă, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla într-un bazin din staţiunea Geoagiu-Băi, judeţul Hunedoara. Potrivit unor martori, în momentul incidentului, salvamarul nu era în zonă. 

Incidentul a avut loc în jurul orei 12:15, fiind semnalat prin apel pe numărul unic de urgență 112.

Potrivit unui martor, bărbatul de 63 de ani din Alba Iulia se afla în bazin când i s-a făcut rău. În acel moment, salvamarul nu era în zonă. Doi bărbați care au văzut incidentul au sărit și l-au scos din apă.

La câteva minute după ce bărbatul a fost scos a ajuns și salvamarul, care însă nu a intervenit. „Stătea la 20 de metri, și-a aprins liniștit o țigară și nu a făcut nimic”, a explicat martorul.

Două persoane i-au făcut bărbatului masaj cardiac timp de aproximativ 20 de minute, până la sosirea ambulanței. Medicii sosiți la fața locului au continuat manevrele de resuscitare, însă din păcate bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a murit bărbatul.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Programul „Prima Casă”: Guvernul ar putea schimba radical acordarea de garanții

avatar

Publicat

Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) recomandă Guvernului să recalibreze programul Prima Casă din punct de vedere social, prin revizuirea condiţiilor de accesare.

Consiliul general al Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (din care fac parte reprezentanţi ai BNR, ai ASF şi ai Guvernului) s-a întrunit în data de 21 mai 2018, pentru a doua oară în acest an. În cea de-a doua sa şedinţă, CNSM a discutat, printre altele, despre provocările potenţiale privind programul Prima Casă, În urma dezbaterilor, Comisia a probat o recomandare referitoare la recalibrarea programului „Prima Casă”, „prin care se recomandă Guvernului să evalueze oportunitatea recalibrării programului „Prima Casă” din punct de vedere social, prin revizuirea condiţiilor de accesare a acestui program, cu menţinerea unui grad de îndatorare sustenabil”.

De la lansarea programului „Prima casă”, în anul 2009, aproximativ 20.000 de cetăţeni români pe an au contractat credite imobiliare prin acest program, ceea ce înseamnă că până în prezent au beneficiat de acest program circa 230.000 de persoane.

Comitetul condus de Mugur Isărescu a aprobat Recomandarea CNSM nr. R/1/2018 referitoare la recalibrarea programului „Prima Casă”.

Astfel, se recomandă Guvernului „să evalueze oportunitatea recalibrării programului „Prima Casă” din punct de vedere social, prin revizuirea condițiilor de accesare a acestui program, cu menținerea unui grad de îndatorare sustenabil”.

Recomandarea ia în calcul și identificarea creșterii îndatorării populaţiei ca fiind o provocare la adresa stabilităţii financiare.

Fondul Naţional al Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat în primele cinci luni ale anului un număr de aproximativ 9.400 de garanţii şi promisiuni de garantare pentru Programul Prima Casă, din plafonul alocat pentru anul 2018, iar circa 700 de solicitări de garantare sunt în curs de acordare.

Plafonul distribuit la începutul anului, în cuantum de 1,92 miliarde lei, a fost utilizat în proporţie de 49,61%, reprezentând 954,39 milioane lei, se arată într-un comunicat al FNGCIMM. Comparativ cu anul 2017, valoarea medie a garanţiilor acordate pentru creditele Prima Casă a înregistrat o creştere de 7%, de la 94.000 lei la 101.200 lei, iar ponderea imobilelor noi achiziţionate prin program a atins 60%.

sursa: realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate