Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(VIDEO) Ministrul Vasile Cepoi a dezbătut la Alba Iulia noua lege a sănătății. Autoritățile locale și județene au venit cu propuneri

Publicat

Ministrul Sănătăţi, Vasile Cepoi a fost prezent vineri la Alba Iulia, pentru a participa la o dezbatere a noului proiectului de lege a sănătăţii.  Acesta a vorbit despre principalele modificări  ale sistemului asigurărilor de sănătate, precum și despre ce ar însemna separarea finanţării serviciilor medicale acordate cetăţenilor de cele de care beneficiază asiguraţii. Un alt punct important în noua lege a sănătăţii este reorganizarea spitalelor ca instituţii autonome managerial şi financiar, precum şi propunerea diversificării paletei de servicii pe care medicii de familie o pot acorda.

La o conferinţă de presă organizată vineri pe această temă au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, directorul DSP Alba, Horea Timiş şi subprefectul Cornel Murg.

Ministrul Vasile Cepoi a punctat principalele modificări prevăzute în noua lege: „Descentralizarea sistemului de asigurări de sănătate prin reorganizarea sistemului public sub forma unor societăţi mutuale de asigurări de sănătate, posibilitatea concurenţei între asiguratori pe calitatea serviciilor de asigurări de sănătate, posibilitatea ca asiguratorii comerciali să poată să asigure şi pentru pachetul de servicii de bază atunci când un cetăţean  îşi face asigurare facultativă în sistem privat şi doreşte să ia şi pachetul de bază de la acelaşi asigurator”.

Un alt aspect ce prevede noua lege a sănătăţii este reorganizarea spitalelor ca instituţii autonome manageriale şi financiare.  Potrivit ministrului, acest lucru se va schimba doar la spitalele care dovedesc capacitate administrativă de a obţine această autonomie.

Ministrul a precizat că organizaţiile cu care  a discutat la Alba Iulia susţin noul proiect de lege şi a că vor  mai avea loc  astfel de întâlniri. Cepoi a explicat că va  avea în vedere propunerile venite şi că probabil în septembrie va avea loc o nouă dezbatere a proiectului, cu modificările pe care le vor face.

Vedeţi mai jos declaraţiile Ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, la Alba Iulia:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax