Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O ”cârtiță” infiltrată de DIICOT Alba Iulia într-un grup de traficanți de droguri, a dus la capturarea lor. Cum au fost prinși

Publicat

Trei bărbați au fost condamnați de Tribunalul Alba pentru trafic de droguri. Cei trei se ocupau cu procurarea și vânzarea mai departe de ”crystal”, însă fără să știe erau filați deja de DIICOT.

Ba chiar printre ei era infiltrat un martor cu identitate protejată care avea legături cu un investigator sub acoperire.

Cei trei bărbați nu sunt din Alba Iulia, dar își desfășurau activitatea în municipiu. Mai mult de atât reținerea a avut loc în zona magazinului Dedeman din oraș, în urma unui filaj și a unei descinderi a mascaților.

O pedeapsă în primă instanță a venit în data de 23 mai 2024.

Cei trei se ocupau cu traficul de 4CMC, un drog de sinteză, de mare risc. Drogul fiind unul ieftin, produs din chimicale este amplu răspândit printre consumatori.

”Cârtița” din grupare

Traficanții erau supravegheați de anchetatori. La un moment dat, în ziua de 11 ianuarie 2024, unul dintre cei trei inculpați a contactat o persoană. Un ”martor protejat” în dosar pe care l-a întrebat dacă nu vrea să cumpere crystal cu prețul de 90 de lei gramul.

Acesta l-a indicat ca și potențial cumpărător, pe un alt bărbat. Doar că acela era un polițist sub acoperire. Drept urmare, o tranzacțiee a fost pusă la cale, dar și un flagrant din partea DIICOT.

Flagrantul

Mai târziu, în aceeași zi, în jurul orei 22.45, în zona magazinului Dedeman din Alba Iulia și-au făcut apariția traficanții în două autoturisme.

La scurt timp a ajuns la faţa locului autovehiculul marca BMW în care se aflau  doi dintre inculpați.

Cel de al treilea care a ajuns cu o altă mașină ”a urcat în autoturismul marca BMW, a luat drogurile de la inculpatul şi le-a înmânat investigatorului sub acoperire primind la schimb suma de 12000 lei”, se arată în motivarea instanței.

Ulterior, la semnalul investigatorului sub acoperire, au intervenit lucrătorii din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale.

Unul dintre bărbați a opus rezistență la efectuarea manevrelor de încătușare.

”La percheziții, într-un autoturism, pe locul din dreapta faţă, unde se găsea investigatorul sub acoperire a fost descoperită cantitatea de 160,23 de grame de substanţă solidă cu textura cristalină şi culoare alb-transparent iar pe podeaua locului din spate, în locul din care a fost scos inculpatul a fost găsită suma de 12000 lei.

(…) s-a reţinut că proba ridicată la data de 11.01.2024 este constituită din 145,15 grame substanţă cristalină care conţine 4-CMC”, au mai notat magistrații.

Pedeapsa primită

După ce rechizitoriul procurorilor a fost admis de magistrații Tribunalului Alba, dosarul a fost judecat, iar în data de 23 mai, cei trei bărbați au fost condamnați.

Unul dintre tranficanți a primit 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, pedeapsă cu suspendare.

Alt bărbat, care mai avea o condamnare din trecut, urmează să execute pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie.

Iar cel de al treilea inculpat va executa și el în regim de detenție pedeapsa de 3 ani şi 5 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax