Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Perchezițiile din Alba și Gorj au vizat firme ce vindeau ilegal lemn. Trei administratori, urmăriți penal pentru evaziune fiscală

Publicat

Perchezițiile din Alba și Gorj, efectuate luni, au vizat firme ce vindeau lemn fără să fie înregistrat în evidențele contabile. Trei administratori de firme sunt urmăriți penal pentru evaziune fiscală.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a făcut precizări despre perchezițiile derulate în 21 octombrie de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Alba.

Au fost vizate sedii de firme și domiciliile unor persoane – șase din Alba și una în Gorj.

Vezi și VIDEO: Percheziții în Alba și Gorj la persoane și firme cercetate pentru evaziune fiscală. Ce au descoperit polițiștii

Cercetările sunt efectuate în cadrul a trei dosare penale, privind comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată.

”Din actele de urmărire penală efectuate în aceste cauze a reieşit bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018-2022, cele 3 societăți comerciale, prin administratori, au omis în tot sau în parte, să evidențieze în actele contabile ale societăților veniturile realizate ca urmare a operațiunilor comerciale de vânzare de material lemnos către diverse persoane fizice”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

A fost cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în cuantum total de peste 800.000 lei.

În aceste dosare penale s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei trei administratori și față de cele trei societăți comerciale.

Prin ordonanțele procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra următoarelor bunuri mobile și imobile aparținând celor suspecților:

  • imobile (clădiri și terenuri) evaluate la suma totală de aproximativ 550.000 lei
  • părți sociale deținute în cadrul unor societăți
  • conturi bancare

Potrivit unor surse, perchezițiile din Alba au fost derulate în zona Munților Apuseni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Padurea

    marți, 22.10.2024 at 09:33

    Un control serios asupra camioanelor cu busteni care străbat nestingherite strazile din Sebeș ar baga după gratii mulți șmecheri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate