Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Documentar BBC: Oamenii cu imunitate ascunsă anti-COVID. Cum funcționează celulele T și de ce unii pacienți sunt asimptomatici

Publicat

Hayday punctează un experiment realizat în 2011, care a implicat expunerea șoarecilor la o versiune a virusului care provoacă Sars. Cercetările anterioare au arătat că virusul – care este de asemenea un coronavirus și o rudă apropiată a Covid-19 – a declanșat producția de celule T, care au fost responsabile de curățarea infecției.

Studiul de urmărire a produs rezultate similare, dar răsturnarea de situație a apărut când șoarecii au fost lăsați să îmbătrânească. Pe măsură ce au făcut acest lucru, răspunsurile lor de celule T au devenit semnificativ mai slabe.

Cu toate acestea, în același experiment, oamenii de știință au expus și șoareci la un virus gripal. Și în contrast cu cei infectați cu Covid-19, acești șoareci au reușit să se țină de celulele lor T care au acționat împotriva gripei până la bătrânețe.

„Este o observație atractivă, în sensul că ar putea explica de ce persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile la Covid-19”, spune Hayday.

„Când împliniți 30 de ani, începeți să vă micsorați cu adevărat timusul, o glandă situată în spatele sternului și între plămâni, care joacă un rol important în dezvoltarea celulelor imune, iar producția dvs. zilnică de celule T este diminuată masiv.”

Ce înseamnă asta pentru imunitatea pe termen lung?

„Cu virusul Sars original (apărut în 2002),  la pacienți s-au găsit cu siguranță dovezi pentru celulele T la câțiva ani după ce acești indivizi au fost infectați”, spune Hayday. „Acest lucru este din nou în concordanță cu ideea că acești indivizi purtau celule T protectoare, la mult timp după ce și-au revenit din boală.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax