Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Documentar BBC: Oamenii cu imunitate ascunsă anti-COVID. Cum funcționează celulele T și de ce unii pacienți sunt asimptomatici

Publicat

Vestea bună și proastă

Deci, ce știm despre celulele T și Covid-19?

„Privind pacienții cu Covid-19 care nu au avut nevoie de spitalizare, sunt fericit să spun că este absolut clar că există răspunsuri ale celulelor T”, spune Hayday. „Și aproape cu siguranță aceasta este o veste foarte bună pentru cei interesați de vaccinuri, pentru că în mod clar suntem capabili să facem anticorpi și să facem celule T care văd virusul. Este bine. ”

De fapt, un vaccin – dezvoltat de Universitatea din Oxford – s-a dovedit deja că declanșează producția acestor celule, pe lângă anticorpi. Este încă prea devreme pentru a ști cât de protector va fi răspunsul, dar un membru al grupului de cercetare a declarat pentru BBC News că rezultatele au fost „extrem de promițătoare”.

Există totuși o problemă. La mulți pacienți care sunt spitalizați cu forme grave de Covid-19, răspunsul celulelor T nu a funcționat.

O teorie este că aceste celule T sunt redirecționate către locul de care au nevoie cel mai mult, cum ar fi plămânii. Dar echipa lui Hayday bănuiește că multe dintre ele mor, în schimb.

„Autopsiile pacienților cu Covid-19 încep să dezvăluie ceea ce numim necroză, care este un fel de putrefacție”, spune el. Acest lucru este evident în special în zonele glandelor în care celule T trăiesc în mod normal.

Deocamdată de neînțeles, necroza splinei este un semn distinctiv al bolii celulelor T, în care celulele imune în sine sunt atacate.

Dacă te uiți la pacienții cu SIDA post-mortem, vezi aceleași probleme”, spune Hayday. Dar HIV este un virus care infectează direct celulele T. În schimb, în ​​prezent nu există dovezi că virusul Covid-19 este capabil să facă acest lucru.

„Există potențial multe posibile explicații pentru asta, dar, din câte știu, nimeni nu are încă una clară”, spune Hayday. „Nu avem idee ce se întâmplă”.

De ce sunt afectate persoanele în vârstă

Tot celulele T care se micșorează ar putea fi vinovate pentru motivul pentru care persoanele în vârstă sunt mult mai grav afectate de Covid-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax