Connect with us
Advertisement

Cugir

Metalurgistul Cugir la final de stagiune: Concluzii, distincții și perspective. Jocuri de culise pe banca tehnică și pe teren

Publicat

Finalul sezonului competițional 2022/2023 a văzut-o pe echipa de fotbal Metalurgistul Cugir încheind stagiunea pe locul 4, în spatele rivalei din județ, Unirea Alba Iulia.

Deși au obținut o clasare mai slabă decât în precedentele stagiuni, cugirenii au avut din nou un parcurs bun.

Cifrele Metalurgistului

Aceștia au adunat un număr de 36 de puncte în 27 de etape, cu o medie de 1.3 puncte/meci.

În sezonul trecut, aceștia au obținut 51 de puncte în același număr de meciuri (1.9 puncte/meci), clasându-se pe locul 2 care i-a trimis la barajul de promovare în Liga 2.

Metalurgistul Cugir a reușit un bilanț de 10 victorii, 6 egaluri și 11 înfrângeri. Aceștia au înscris 36 de goluri și au primit 38, totalizând un golaveraj de -2.

Punctul slab al echipei au fost jocurile în deplasare, unde din 14 jocuri au câștigat unul singur, cel de la Ocna Mureș, cu scorul de 6-0.

De asemenea, deși lucrurile au mers într-un sens pozitiv pe parcursul sezonului regular, Metalurgistul s-a prezentat prost în play-off acolo unde au întâlnit echipe cu un nivel mai ridicat al calității, dar și cu bugete ceva mai mari.

Marcatori:

  • Paul Păcurar – 5 goluri
  • Cristian Cocan – 5
  • Marcel Domșa – 5
  • Mihai Udrea – 5
  • Tudor Șaucă – 4
  • Lucian Itu – 3
  • Ciprian Selagea – 2
  • Alin Dohotariu – 2
  • Vitinha – 1
  • Mario Boldea – 1
  • Cătălin Pop – 1
  • Flavius Vlădia – 1
  • Șerban Tîrlă – 1

Lucian Itu rămâne la comanda băncii tehnice. Ion Ilie, antrenor „paravan”

Deja de 3 ani, Metalurgistul Cugir este o forță în Seria 9 a Ligii a 3-a, fapt datorat și antrenorului Lucian Itu.

Acesta a preluat comanda băncii tehnice în 2019, de atunci echipa intrând pe un trend vizibil ascendent.

Lucian Itu s-a dovedit a fi un bun strateg, știe să gestioneze vestiarul și pe lângă toate acestea mai și intră ocazional în teren alături de elevii săi, reușind chiar să înscrie de 3 ori în acest sezon.

Totuși, problemele persistă în privința sa, întrucât acesta nu este deținător al licenței UEFA A, fără de care îi este interzis să figureze ca antrenor principal în acte.

Lucian Itu – foto: alba24

Pentru a dribla aceste regulamente, conducerea clubului l-a numit antrenor în acte pe Ion Ilie, posesor al licenței UEFA A, care activează ca antrenor „paravan” pentru Itu.

Antrenorul-jucător Lucian Itu deține în cadrul clubului și funcția de „Team Manager”, fapt care îi permite să se ridice de pe banca de rezerve și să dea indicații în timpul meciurilor, practic, comportându-se asemeni unui antrenor.

Președintele Clubului Sportiv Metalurgistul Cugir, Călin Mureșan, a declarat pentru alba24 faptul că Lucian Itu, deși un simplu jucător (după spusele sale), are un rol decisiv în strategia de transferuri, fără a menționa numele lui Ion Ilie în ceea ce privește discuțiile legate de plecări și veniri în cadrul lotului.

Metalurgistul Cugir, în viitor

În ceea ce privește lotul echipei din Cugir, președintele clubului anunță faptul că nu sunt planificate modificări radicale, aceștia dorind să atace viitoarea stagiune cu aceleași arme care s-au dovedit a fi utile în anii precedenți.

Cantonamentul de vară se va face, în mod tradițional, acasă, la Cugir, unde întregul lot va parcurge un stagiu de pregătire centralizată.

Pentru sezonul care va debuta în toamnă, Metalurgistul Cugir își propune în primul rând accederea în play-off, acesta fiind principalul obiectiv.

„În urma unei eventuale calificări în play-off, cu siguranță vom face tot ce ține de noi pentru a atinge promovarea în Liga 2, însă aceasta este o performanță greu de atins având în vedere bugetul alocat”, a mai declarat președintele Mureșan.

Distincții

Jucătorul Sezonului – Paul Păcurar

Paul Păcurar a fost „creierul” echipei în sezonul recent încheiat. Acesta a făcut parte constant din formula de start aleasă de antrenor, purtând cu regularitate și banderola de căpitan pe braț.

Păcurar este mereu implicat la maxim în joc, reușind adesea să creeze pericol la poarta adversă, prin pase filtrante, driblinguri precise sau șuturi din diferite poziții.

Pentru această distincție, ar mai trebui amintiți și Tudor Șaucă alături de Ciprian Selagea, alți doi fotbaliști cu mare experiență și care au adus un aport considerabil la rezultatele din acest sezon.

Golden Boy – Sebastian Itu

În vârstă de numai 16 ani, Sebastian Itu a făcut față cu succes nivelului Ligii a 3-a. A jucat constant pe parcursul acestui sezon, și a făcut-o bine, fiind folosit pe o poziție complet neobișnuită pentru un junior într-o echipă de seniori – fundaș central.

Perspectivele sunt îmbucurătoare în ceea ce-l privește pe Sebi, care dă dovadă de o determinare ieșită din comun de fiecare dată când îmbracă tricoul echipei din orașul său natal.

La capitolul juniorilor, cugirenii au stat bine pe parcursul acestui sezon, concurenții lui Itu pentru titlul de „Golden Boy” fiind Paul Haj, Florin Bura, Șerban Tîrlă sau Roland Csapo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement