Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ofițer la „Crimă Organizată” Sibiu condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare de Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Vineri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpat și a hotărât condamnarea inculpatului Teofil Alexandru Tancou la pedeapsade 3 ani şi 6 luni închisoare (cu executare) pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional în vederea săvârşirii de infracţiuni în formă continuată, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Acestuia îi va fi interzis  dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii. Curtea de Apel Alba Iulia aplică inculpatului şi pedeapsa complementară de 2 ani interzicerea unor drepturi (prevăzute de art. 64 lit. a teza a II a, lit. b şi lit.c Cod penal şi precizate mai sus) ce urmează a fi executată după executarea pedepsei principale, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori după prescripţia executării pedepsei.

Curtea de Apel Alba Iulia deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 20.03.2013 şi până la data de 02.08.2013 şi dispune menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatului Teofil Alexandru Tancou.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Alte date privind evoluţia dosarului la Curtea de Apel Alba Iulia Inculpatul din Sibiu, ofiţer de poliţie în cadrul S.C.C.O. Sibiu a fost trimis în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia prin rechizitoriul D.I.I.C.O.T.

Citește AICI mai multe detalii despre arestarea lui Teofil Alexandru Tancou.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax