Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ITP-ul mașinii, obligatoriu și în limba engleză, dacă se circulă pe teritoriul Uniunii Europene

sofer volan

Publicat

Şoferii români care circulă pe teritoriul Uniunii Europene sunt nevoiţi să aibă de acum şi un document în limba engleză care să ateste starea tehnică a maşinii. Certificatul le este înmânat şoferilor în momentul în care se prezintă la inspecţia tehnică periodică. Noul act a început să fie distribuit abia anul acesta, iar poliţiştii nu îi amendează încă pe cei care nu îl au.

Actul este de fapt un atestat în limba engleză potrivit căruia vehiculul poate circula în siguranţă pe drumurile publice. Documentul este eliberat de service-urile autorizate pentru inspecţiile tehnice periodice şi conţine inclusiv numărul de kilometri pe care îi are maşina în acel moment.

„Conține date de identificare ale autoturismului precum şi codul de tranzacţie şi seria foliei aplicate pe certificatul de înmatriculare. Să spunem că este o confirmare a ceea ce se scrie pe certificatul de înmatriculare”, a explicat Adrian Domniţa, inspector tehnic atestat.

Sancţiuni pentru cei care nu deţin atestatul se vor aplica abia peste doi ani, când se presupune că toţi şoferii ar fi trebuit să-şi reînnoiască inspecţia tehnică a maşinii şi să primească şi documentul cu valoare internaţională.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax