Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concursul „Sanitarii pricepuţi” organizat de Crucea Roşie. Clasamentul final pentru şcolile şi liceele din judeţul Alba

Publicat

Crucea Roșie Română Filiala Alba anunţă clasamentul final pentru şcoli şi licee ai căror elevi au participat, în weekend, la etaja judeţeană a concursului “Sanitarii pricepuţi”. Echipa de pe primul loc vor reprezenta judeţul la faza naţională de la Buzău.

După fazele zonale din județul Alba, care au reprezentat Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeş şi la care au participat 192 copii din cadrul a 22 școli generale şi 9 licee, sâmbătă, 31 mai, câștigătorii locurilor I au participat la faza județeană.

Competiţia s-a derulat la Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”Alba Iulia, iar elevii au avut de disputat doua probe: una teoretică și una practică. La cea din urmă elevii și-au demonstrat abilitățile în acordarea primului ajutor, anul acesta având ca și victime voluntari ai Crucii Roșii, care au simulat cât mai aproape de realitate cazurile  propuse.

Clasamentul final:

Şcoli generale

Locul 1 – Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud

Locul 2  – Școala gimnazială “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Locul 3  – Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj

Licee

Locul 1 – Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud

Locul 2  – Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud

Locul 3  – Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj

Fiecare echipaj care a păşit pe podium a primit tricouri, șepcuțe personalizate și produse igienico-sanitare. De asemenea, echipajele câștigătoare au fost premiate cu medalii, diplome și cupe.

Anul acesta, la faza națională, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra „Poiana Pinului, în perioada 25 – 30 iulie 2014, județul Alba va fi reprezentat de către câștigătorii locului I de la categoria licee.

Concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii Pricepuți”, destinat formării elevilor școlilor generale și liceelor din județul Alba în domeniul sanitar și al primului ajutor este organizat anual de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Sănătate Publică Alba și Inspectoratul de Poliție Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax