Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5 IUNIE: Ziua Învățătorului, sărbătorită în toate școlile. Ministerul Educației acordă premii, disticții și titluri onorifice cadrelor didactice și elevilor

Publicat

În fiecare an, în data de 5 iunie, în toate școlile din învățământul de stat și privat din sistemul românesc se sărbătorește Ziua Învățătorului. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în 9 octombrie 2007, de către deputați, cu 203 voturi pentru, 3 împotrivă și 3 abțineri, prin legea nr. 289 din 29 octombrie 2007, manifestarea urmând a avea un caracter educațional, național, apolitic și cultural. În judeţul Alba, sunt peste o mie de învăţători.

Potrivit actului normativ, Ziua învățătorului este sărbătorită în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educației și alte instituții abilitate ale statului acordă premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice și elevilor, pentru merite deosebite.

De asemenea, în toate unitățile de învățământ au loc manifestări menite să pună în valoare tradiția și împlinirile școlii românești.

Datele de 5 octombrie (Ziua Mondială a Educației) și 5 iunie (Ziua Învățătorului) sunt introduse și marcate distinct în structura anului școlar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și de cei doi lideri ai sindicatelor din învățământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și Marius Nistor (Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”).

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax