Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zidurile Cetății Alba Carolina, vandalizate cu vopsea neagră, au fost „curățate”. Pedepsele pentru inscripţii neautorizate

Publicat

022 După ce în urmă cu câteva zile am prezentat faptul că albaiulienii și vizitatorii Cetății Alba Carolina erau „întâmpinați”, pe Latura de Vest, cu mesaje de iubire scrise cu vopsea neagră, chiar pe zidurile vechi de sute de ani, iată că „operele de artă” au fost înlăturate și Cetatea reabilitată și-a recăpătat imaginea.

Un cititor Alba24 care a remarcat exemplele de vandalism este de părere că autoritățile trebuie să acorde o mai mare atenție în supravegherea Cetății și a obiectivelor istorice prin care se dorește atragerea turiștilor.

Potrivit legislației în vigoare (Legea nr. 554/2003 privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al Capitalei şi al altor localităţi), înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe faţadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice şi de arhitectură sau pe orice alt tip de construcţii a inscripţiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, sprayuri şi alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei.

În cazul în care contravenienții sunt minori, suma este plătită de către părinţii sau tutorii acestora.

De asemenea, persoanele sancţionate contravenţional pentru faptele prezentate anterior au şi obligaţia de a suporta cheltuielile pentru refacerea aspectului estetic al bunurilor în cauză, a căror contravaloare se achită în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii, potrivit documentelor emise de prestatorii de servicii autorizaţi.

Vezi și FOTO: Demonstrație de nesimțire la Alba Iulia. Zidurile Cetății au fost vandalizate cu mesaje de dragoste scrise cu vopsea neagră

În urmă cu aproape două săptămâni prezentam faptul că o parte din zidurile Cetății, de pe Latura de Vest, erau vopsite cu spray negru. O inimă, două „portrete” și un „Te iubesc! Diana” erau imaginile pe care le-au văzut albaiulienii și turiștii care au trecut prin zona podului pietonal și a celui auto din fața Catedralei Reîntregirii. Autorul faptei poate s-a gândit că este o demonstrație de iubire însă trecătorii au considerat că este nesimțire curată.

În Șanțurile Cetății nu există camere de filmat, iar dimensiunea lor este prea mare pentru a putea fi păzită în totalitate de polițiștii locali. Singur cameră video din zonă este amplasată la Poarta a IV însă nu cuprinde zona podului de mașini sau a celui de lemn, locurile unde s-a „pictat” pe ziduri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adi

    sâmbătă, 23.04.2016 at 14:50

    Sa li se amputeze mainile! Asa faci ordine in tara asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax